12 találat a(z) összeg cimkére

Egyszerűsített iparűzési adó összegének módosítása Kérdés

Hogyan kell megállapítani az apa gyedjogosultságát és a gyed összegét? Cikk

Amíg a csecsemőgondozási díjat a szülő nőn kívül csak korlátozottan veheti más igénybe, addig a gyermekgondozási díjnál már szülőt jelöl meg a jogszabály. Jelenti ez azt, hogy az anyán kívül akár az apa is igénybe veheti a gyedet. Az anyák esetében a gyed igénybevétele (legalábbis megkezdése) jellemzően egybeesik a gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadsággal. Az apák esetében is minden lehetőség meglenne erre, a valóság azonban a legtöbbször az – anyagi okok miatt –, hogy az apa csak a gyedet veszi igénybe, a gyermekkel azonban továbbra is az anya marad otthon. Mivel a gyed mellett korlátlanul lehet munkát végezni, így ennek jogilag nincsen akadálya. Cikkünkben azt nézzük meg, hogyan állapítják meg az apa gyedjogosultságát és a gyed összegét.

Kérdőiv kitöltéséért utalt összeg Kérdés

Megállapíthatja-e a munkáltató a munkabért fix és változó összegű bér összekapcsolásával? Cikk

Megállapodhat-e a munkáltató a munkavállalóval fix alapbérről és – például teljesítményhez kötött – változó összegű egyéb bérről, juttatásról a munkaszerződésben? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Számlakiállítás Kérdés

munkabértitok Kérdés

Közcélú adomány Kérdés

Munkába járás támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Vállalatunk15 Ft/km adómentes munkába járás költségtérítést fizet minden munkavállalónak, aki a jogszabályi feltételeknek megfelel. Ezen felül fizetünk adóköteles jövedelemként is munkába járási támogatást, szintén km-alapon. Szeretném megkérdezni, hogy az adóköteles költségtérítésnél kötelesek vagyunk-e ugyanazt a Ft/km összeget kifizetni, vagy eltérő megállapodást is köthetünk az egyes dolgozókkal? Válaszukat előre is köszönöm!

Számla formai,tartalmi követelménye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy olyan kérdés merült fel irodánkban, amire nem tudtunk pontos választ találni. Mégpedig az, hogy a számla összegének betűvel való kiírása kötelező-e? Az áfatörvényben nem találtunk erre pontos leírást. Válaszát előre is köszönöm!

Adómentes lakáscélú támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég a munkavállalójának még idén, 2018-ban szeretne nyújtani 5 millió forint adómentes lakáscélú támogatást, a lakáshitele törlesztéséhez. A munkavállaló megfelel minden feltételnek (méltányolható lakásigény...stb.). A munkavállaló felesége társtulajdonos a lakásban és adóstárs a hitelszerződésnél. A feleség 3 éve már kapott az ő munkáltatójától ugyanerre a hitelügyletre 5 millió forint ugyanilyen támogatást. Kérdésem, hogy az 5 milliós korlát együtt számítandó házastársak esetén, vagy függetlenül ettől a férj is jogosult most a támogatásra?

Gyed Kérdés

Jó képességű dolgozónk a jelenlegi gyed maximum alatti összeggel van gyermekével otthon. A két éves gyermeke mellett egyelőre gyeden napi 2 órás munkaviszonyt is vállal. A következő gyermek vállalásakor szeretné az új magasabb gyed maximumot elérni. Mi lehet ennek a foglalkozási-kereseti feltétele.? A gyed letelte után egy ideig 4 órásban dolgozna. A tervezett terhesség idején a magasabb bérért ugyanazon foglalkoztatónál 8 órás munkát vállal, akkor az a jövedelem képezi-e a gyed alapját? Mennyi időt kell a szülés előtt a magasabb keresetben eltölteni, hogy az legyen a gyed-számítás alapja? Szülés előtt fizetett jutalom beleszámít-e a gyed-alapba? Köszönettel: Székely Lajos

Kamionosok, figyelem! Fontos változás biztosítási garanciaösszegben Cikk

Nőtt az unió vámterületén letelepedett garanciavállaló egyesület TIR-művelettel érintett áruk biztosítási összeghatára – közölte a NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink