164 találat a(z) öregségi nyugdíj cimkére

Selmeczi: adómentes marad az öregségi nyugdíj Cikk

Selmeczi Gabriella pénteken kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja életbe lépni azt az MSZP által 1997-ben elfogadott törvényt, amely 2013-tól adókötelessé tenné az öregségi nyugdíjakat.

Szolgálati járandóság: kinek jár, kinél szüneteltethetik? Szakértői Kommentár

Ki jogosult szolgálati járandóságra, mi alapján, s hogyan állapítják majd meg? Kérdés az is, hogy folyósítják vagy szüneteltetik azt öregségi nyugdíjként?

Korhatár előtti nyugdíj megszűnése: mire lehet számítani? Cikk

A Széll Kálmán Tervben megfogalmazottaknak megfelelően 2011. október 14-én az Országgyűléshez beterjesztették a kormány által, a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslatot. Összefoglaltuk a főbb irányvonalakat.

Nyugdíjszámítás: hány évet kell összegyűjteni? Kérdés

A nyugdíjbiztosítási igazgatóság szerint a nyugdíjjogosultság megállapításához figyelembe vehető szolgálati idő 38 év 253 nap, a nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjához figyelembe vehető idő 38 év 191 nap, a nyugellátás összegének kiszámításánál a mérték megállapításához 36 év 332 nap vehető figyelembe. 1972 augusztus 1-től rendelkezem munkakönyvvel 2008. október 31-ig közalkalmazotként dolgoztam, 2008. november 1-től a mai napig pedig is őstermelő vagyok. A 2009-ben és 2010-ben számított és elismert napok száma 365, beírt nap 44 illetve 35. Kérdésem mikor leszek jogosult a nők számára járó, 40 év jogosoltsági idő után igénybe vehető nyugdíjára.

Mennyi nyugdíjat kaphatunk? Cikk

Mit kell tudni a nyugdíjszámításról, s mi mindent kell figyelembe venni, mire kiderül, mennyi nyugdíjat kaphatunk? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Korengedményes nyugdíjazással megúszhatja a különadó befizetését - legális kiskapu Cikk

Van olyan eset, amikor a korengedményes nyugdíjazással el lehet kerülni azt, hogy befizesse a munkavállaló a végkielégítés különadóját. Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

A nők öregségi nyugdíja: plusz két év kedvezmény járhat Cikk

Az a nő, akinek legalább 40 év jogosultsági ideje van és a nyugdíj-megállapításának időpontjában befejezte a keresőképes tevékenységét, öregségi nyugdíjra jogosult a kormány pénteken benyújtott törvényjavaslata értelmében. De mi tartozik a jogosultsági időbe?

Előrehozott nyugdíj: jövőre kevesebb jár a férfiaknak Cikk

A férfiaknak jövőre, a nőknek két év múlva már nem lesz lehetőségük idő előtt nyugdíjba vonulni anélkül, hogy ne csökkenne a nyugdíjuk összege. Ezt követően, ha valaki előbb menne nyugdíjba, biztosan kevesebbet kap.

Az APEH válaszol: albérlet, munkábajárás, nyugdíjas munkavállaló Cikk

Ha albérletet ad ki nyugdíjas, hogyan kell utána adózni, s ha valaki munkanélküli, rá milyen szabályok vonatkoznak? Milyen feltételek esetén kell támogatni a munkábajárást? Öregségi nyugdíj mellett munkát vállalva, megbízási szerződés esetén milyen járulékokat kell fizetni? Az olvasók kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

Nyugdíjjárulék speciális esetekben és a munkanélküli nyugdíjazása Cikk

Mennyi nyugdíjjárulékot kell fizetni annak, aki 2007 december 31-e után ment nyugdíjba, de nem érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt? Milyen lehetősége van egy munkanélkülinek a korengedményes nyugdíjazásra ? Olvasóink kérdéseire Molnár László nyugdíjszakértő válaszol.

Nyugdíjkérdések: a nyugdíj összege, a rokkantnyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Mennyi a várható nyugdíjam 40 év szolgálati idő után? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kéréseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Rokkantnyugdíjasból öregségi nyugdíjas: mik a feltételek? Cikk

Milyen feltételekkel vonulhat öregségi nyugdíjba a rokkantnyugdíjas, illetve milyen feltételekkel maradhat továbra is rokkantnyugdíjas? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Minden a nyugdíjról: mit kell tudni 2009-ben? Cikk

Kinek jár 13. havi nyugdíj? Hogyan számoljon a rokkantsági nyugdíj mellett dolgozó? Milyen feltételei vannak az előrehozott nyugdíj választásának? Milyen nyugdíjminimumok érvényesek 2009-ben? Összefoglaló cikkünkből a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseire választ kap.

13.havi, előrehozott öregségi nyugdíj és a szolgálati idő Cikk

Kik kaphatnak 13.havi nyugdíjat 2009-től? Mi számít bele a szolgálati időbe? Olvasóink kérdéseire Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close