23 találat a(z) önkéntes munka cimkére

Önkéntes munka Kérdés

Társadalmi összefogás, ingyenes segítségnyújtás adózási szabályai Cikk

A koronavírus miatt tétlenségre kényszerültek közül sokan készek önzetlenül segítséget nyújtani, és sok civilszervezet számít az önkéntesek tevékenységére. Milyen szabályokra kell ügyelniük?

Önkéntesek foglalkoztatása: nem is gondolná, mennyire bonyolult Cikk

Kft. egy nem nonprofit sportverseny lebonyolításához a verseny céljával egyetértő önkéntesek segítségét venné igénybe. Milyen jogviszonyban van lehetőség a segítők szabályszerű jelenlétére a versenyen? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Juttatások, költségtérítések önkénteseknek Cikk

Az önkéntességnek fontos szerepe van a hátrányos helyzetek enyhítésében, a kulturális örökség megőrzése, a természet védelme területén, az elemi csapások, a katasztrófahelyzetek idején a közérdek megvalósulásában. Az önkéntes munka nem jár anyagi haszonnal, mégis lehetnek az adózást érintő összefüggései.

Nonprofit kft. önkéntes munkavállalójának költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szociális szolgáltató nonprofit kft. az önkénteseknek fizetett költségtérítés után adót kell fizessen. Amennyiben átmenne közhasznú nonprofit kft.-be, akkor adhat-e költségtérítést adómentesen az önkéntes munkásoknak? A munkát nem a kft. részére végzik, hanem a szociális tevékenységgel kapcsolatban. Válaszát előre is köszönöm!

Önkéntes munka Kérdés

Egy cég (kft.) fesztivált szervez. A fesztiválon önkéntesek is részt vennének. Az önkéntesek munkája szemétszedés, útbaigazítás stb. lenne. Cserébe aznapra kapnának karszalagot, azaz belépőt, kétszeri étkezést és sátorhelyet. Az önkéntesek nem csak diákok lennének. Ennek az önkéntes munkának milyen jogszabályi, bejelentési, illetve adófizetési vonzatai vannak? Előre is köszönöm.

Önkéntes munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Civil szervezet üzlethelyiségében nem szeretne (nincs rá keret) munkavállalót foglalkoztatni, megoldható-e, hogy az egyesület tagjai és/vagy önkéntesei (akik nem tagok, csak szoktak segíteni) legyenek ott, és árulják a termékeket? Ha igen, akkor van-e ennek valamilyen feltétele, kötelezettsége, vagy csak simán kirakják az önkéntes kitűzőt, és ott vannak? Köszönettel!

Önkéntesek – Kft. Kérdés

Egy kft. karácsonyi vásárt kíván tartani (profitszerzés céljából). Kérdésem, hogy önkéntesek dolgozhatnak-e a vásáron? Azok a személyek lennének az önkéntesek, akiknek a termékeit felvásárolta a kft., hogy azokat árulja a vásáron. Az önkéntesek 1-1 napot vállalnak, fizetségben nem részesülnek. Ha lehetnek önkéntesek, akkor ezt jelenteni kell valahova? Ha nem alkalmazhat önkénteseket, akkor csak az alkalmi munkavállalás jön szóba, vagy van kedvezőbb forma is?

Önkéntes munka: itt a lista, milyen juttatás adható a jótékonykodóknak Cikk

Egyre elterjedtebb Magyarországon is az önkéntes munkavégzés. Már a Központi Statisztikai Hivatal öt évvel ezelőtt végzett felmérése idején is a lakosság 40 százaléka vallotta, hogy be szokott kapcsolódni önkéntes tevékenységbe, az azóta megszaporodó kezdeményezések (például a hátrányos helyzetű térségekben élők, a hajléktalanok, a menekültek megsegítése) esetén is úgy tűnik, egyre többen ajánlják fel segítségüket. Cikkünkben összefoglaltuk az önkéntesek foglalkoztatására, és részükre nyújtható adómentes juttatásokra vonatkozó alapvető szabályokat.

Önkéntes munka könyvelése II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm a válaszát, ezeket az információkat ismertem, és ezért kérdeztem, hogy a gyakorlatban hogyan kell ezt lekönyvelni, kontírozni. A kérdésem továbbra is erre vonatkozik, hogy milyen T és K oldal áll egymással szemben, ha az önkéntes munkát az egyesület által szervezett tevékenységhez nyújtja a munkát végző önkéntes? Válaszát előre is köszönöm.

Önkéntes munka könyvelése, kontírozása Kérdés

Pályázati elszámolásnál az önkéntes munka értékét forintosítani kell, és az önerő értékébe számít bele. Az önkéntes munkát az egyesület által szervezett tevékenységhez nyújtja a munkát végző önkéntes. Kettős könyvvitelt vezető egyesületnél ezt hogyan kell a saját könyvelésben kimutatni, kontírozni?

Rengeteget dolgozunk ingyen Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint a népesség átlagosan több időt fordít fizetetlen munkára, mint fizetettre – előbbire 214, utóbbira 164 perc jut egy nap.

Önkéntes munka értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Nonprofit szervezet ügyfelemnél önkéntesek segítik munkájukat. A fogadó szervezet regisztrált a minisztériumnál, határozata van arról, hogy fogadhat önkénteseket. Az önkéntes munkának ellenértéke van, 2015. évben 656,25 Ft/óra. Az lenne a kérdésem, hogy kötelező-e a számvitelben megjeleníteni számszakilag az önkéntes munka ellenértékét vagy ez csak egy lehetőség? Ha kötelező megjeleníteni, milyen időszakonként, és milyen dokumentáció alapján? Esetleg jelenléti ívhez hasonló nyomtatványt kell aláíratni az önkéntessel? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Önkéntes munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy galériát üzemeltető kft szeretne egy 16 éves diákot önkéntes munkavállalóként foglalkoztatni, de a 2005. évi LXXXVIII. törvény 3. § felsorolása szerint a kft. nem lehet fogadó intézmény. Ha ez kizárja az önkéntes foglalkoztatást, nincs más lehetőség ellenszolgáltatás nélkül "önkénteskedni" a cégnél? (Nem az iskolai közösségi szolgálat keretében, hanem önkéntes munkára szeretnének szerződést kötni.) Válaszát előre is köszönjük.

Önkéntes munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. önkéntes szerződést szeretne kötni egy 16. életévét betöltött diákkal, a nyári szünetben. A kft. tevékenysége folytán a hét minden napján működik (egy galériát üzemeltet, ami minden nap nyitva van). Milyen feltételek mellett lehet foglalkoztatni a fiatalkorút önkéntes munkára: napi óraszám, pihenőidő, hétvégi munkavégzés, stb.? Nem az iskolai közösségi szolgálat keretében, hanem önkéntes munkára szeretnének szerződést kötni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Áfakérdés

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Kivaalap

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close