428 találat a(z) önellenőrzés cimkére

Ezt teheti, ha nem ért egyet a NAV által készített adóbevallási tervezettel, de eddig nem jelezte Cikk

2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindazon magánszemélyek számára készített adóbevallási tervezetet, akik nem egyéni vállalkozók, nem őstermelők, nem áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és nem kértek munkáltatói adómegállapítást.

Elhatárolt veszteség érvényesítése önrevízióval Kérdés

Túlzott teher a vállalkozásokon: jogorvoslat végén legyen szankció! Cikk

Túlzott terheket rónak a cégekre a vám- és adókötelezettségekhez kapcsolódó szankciók és jogorvoslati költségek – derül ki a vámszabályozásban érintett hazai gazdálkodók körében végzett felmérésből. A jogorvoslathoz kapcsolódó illetékek mellett a bírságot is meg kell fizetni a pótlólagosan kiszabott vámot és adót tartalmazó határozat jogerőre emelkedése előtt, amely akár a vitatott összeg 2-5-szörösét is kiteheti.

Szja-bevallás önellenőrzése Kérdés

Ellenőrzött tőkepiaci ügylet önellenőrzése Kérdés

Fordított áfa utólag Kérdés

Vállalkozói kivét önellenőrzése Kérdés

Szochokedvezmény Kérdés

Osztalékfizetés: lépésenként mutatjuk, hogyan kell könyvelni Cikk

Mi a könyvelési menete és adózása az osztalékelőlegnek és az elfogadott beszámoló szerinti osztaléknak, továbbá, ha a jogszabálynak megfelelően a tárgyévben osztalékelőleget fizet ki a cég, akkor ha a beszámoló készítésénél kiderül, hogy nincs fedezet rá, vagyis a tárgyévi eredmény mínusz lett, de van eredménytartalék? Ebben az esetben vissza kell fizetni az osztalékot? A nettó összeget befizetik a tagok, és az aktuális kifizetési hónap szerinti '08-as bevallást önrevíziózni kell? – kérdezte olvasónk. Antretter Erzsébet, a Niveus Consulting Group szenior menedzsere válaszolt.

Téves könyvelés évekig? Így hozható helyre Cikk

Mit tehetünk, ha a már közzétett beszámolóban évekkel később számviteli hibát fedezünk fel? Szakértőnk, Tirpák Anita mérlegképes könyvelő és adószakértő, a Corvin-Alkusz Kft. szakembere válaszol az olvasói kérdésre.

Amit a fejlesztési tartalékról tudni kell. Példákkal Cikk

Bár fejlesztési tartalék képzésére már a 2002. adóévtől lehetőség van, még mai is számtalan kérdés merül fel ezen szabállyal kapcsolatban. A cikk a 2016. adóévi kötelezettségnél figyelembe veendő előírásokat foglalja össze.

Őstermelő járulékbevallásának önellenőrzése Kérdés

Áfa önellenőrzése Kérdés

Előleg visszavonása meghiúsulás miatt Kérdés

Így érvényesítse utólag társaságiadó-kedvezményeit! Cikk

Gyakori jelenség, hogy a társasági adóalanyok az alapbevallásuk elkészítésekor nem alkalmazzák a számukra kedvezményt biztosító valamely jogszabályi rendelkezést. Kérdésként merül fel, hogy ilyen esetekben lehetőség van-e önellenőrzésre és milyen körben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Éven átnyúló kivitelezés számviteli elszámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Csekély értékű ajándék 2020

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Fogyatékos csecsemô utáni támogatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X