14 találat a(z) értékpapírszámla cimkére

Értékpapír számlák, nem jelentendő számla Kérdés

Értékpapírszámla könyvelése Kérdés

Varga Mihály: minden eddiginél gyorsabb számlanyitási lehetőségek Cikk

December 11-én indul a mainál jóval egyszerűbb és gyorsabb azonnali online értékpapírszámla-nyitás – jelentette be Varga Mihály a Magyar Államkincstár (MÁK) pénztártermében tartott sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter elmondta: a kincstári szolgáltatás minden, ügyfélkapuval rendelkező magyar magánszemély számára rendelkezésre áll, mindössze néhány percre csökken a számlanyitás időtartama. Ezzel párhuzamosan megújul a Webkincstár és MobilKincstár alkalmazás is.

Értékpapírszámlán lévő kamat Kérdés

800 ezer értékpapírszámlát vezet ingyenesen a Magyar Államkincstár Cikk

Rekordmértékben, 140 ezerrel nőtt 2023-ban a Magyar Államkincstárban értékpapír-számlát vezető ügyfelek száma, idén júliusban már több mint 800 ezren veszik igénybe a díjmentes állampapír-forgalmazási szolgáltatását – közölte a Magyar Államkincstár.

Saját részvény visszavásárlása Kérdés

Ausztriai pénzügyi szolgáltatónál vezetett számla adózása Kérdés

Értékpapírszámla jutalékból Kérdés

Külföldi TBSZ – új NAV-álláspont Kérdés

2017 óta van lehetőség külföldi szolgáltatónál vezetett értékpapírszámlán az Szja tv. 67/B § (8) szerint akár teljes adómentességet is elérni tartós befektetéssel. Ennek menetéről önök is írtak itt egy válaszban, és több cikk is született erről. Most azonban kering egy új állásfoglalás a NAV-tól, miután egyeztettek a PM-mel, ami szerint gyakorlatilag ez nem lehetséges. A NAV szövege itt látható a blogpost alján: http://penzugyifitnesz.hu/mar-ne-akarj-kulfoldon-tbsz-szamlat-nyitni/ A kérdésem, hogy önök tudnak -e erről, illetve mi a véleményük a válaszról? Valóban helyes a törvény értelmezése, vagy a NAV a törvényben le nem írt feltételeket is támaszt ilyen esetben? Továbbá tudnának valami ötletet adni, hogy, ha már valakinek van így bejelentett számlája, mi a teendő? Válaszukat köszönöm.

Jogosulatlanul kezelt értékpapírszámlákat egy magánszemély Cikk

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta, hogy Sz. Péter jogosulatlan portfóliókezelést végezzen, s 12 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki korábbi engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenysége miatt. Az ügyfeleknek csak a megfelelő engedéllyel működő befektetési szolgáltatójuk számára tanácsos átengedni az értékpapírszámlájuk feletti rendelkezési jogot, kizárólag akkor, ha már portfóliókezelési szerződést kötöttek vele – írja honlapján az MNB.

Befektetési célú értékpapír Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás befektetési célú értékpapírt vásárolt a számlavezető bankjánál. Az értékpapír nem tartalmazott kamatot. A beszerzéskori árat a 18-as főkönyvi számra könyveltük. A bank havonta küldött értékpapírszámla kivonatot, melyen szerepelt a befektetési alap mennyisége és piaci értéke - ezen számviteli bizonylatokat nem könyveltük. A befektetéshez kapcsolódó banki költségeket havonta a folyószámláján számolták el, ezt a 87-es számlaosztályba könyveltük. A befektetés lejárt és jóváírásra került egy összeg (nagyobb, mint a beszerzéskori érték volt) a vállalkozás folyószámláján. Hogyan könyveljük a jóváírt összeget? Mivel az értékpapírszámla nem került könyvelésre, így az átvezetési számlát nem tudjuk beiktatni, szükséges lenne vagy a folyószámlán elszámolható? Köszönettel:

Devizaügyletből jövedelem értékpapírszámlán Kérdés

Egy magánszemély banki értékpapírszámlán devizát ad-vesz, az árfolyamváltozásokból jövedelme keletkezik. Ez csereügyletből származó jövedelemnek, árfolyamnyereségből származó jövedelemnek vagy ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemnek minősül? Az így keletkezett jövedelem után milyen közterheket szükséges fizetni?

Értékpapírszámla könyvelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy befektetési célú értékpapír könyvelése, kontírozása hogyan történik? A vállalkozás 501 darabot vásárolt 10 000 Ft/db áron. A bank minden hónap végével küld értékpapírszámla-kivonatot, melyen a bruttó piaci ár és bruttó piaci érték szerepel. Ezekkel a havi kivonatokkal van-e teendő? Év végével csak az értékvesztés elszámolása jöhet szóba, egyébként a beszerzési értéken kell szerepelnie az eladásig? Köszönettel.

Bárki örökölheti a bankszámlát, értékpapírszámlát Cikk

Az ügyfélszámla, értékpapírszámla tulajdonosa az itt szereplő összegeket, értékeket a jövőben kivonhatná a hagyatékból – áll a tőkepiaci szabályokat módosító törvény tervezetében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink