103 találat a(z) átutalás cimkére

Leállás lesz a K&H Banknál szombat reggel 6 órától Cikk

A K&H Bank informatikai rendszereinek fejlesztése miatti leállásról tájékoztat honlapján.

Átutalásos csalások: ezekkel a korlátozásokkal védekeznek a bankok Cikk

Drámai mértékben megnövekedett az átutalásos csalások mértéke, amelyben az ügyfelet megtévesztve vonják be a visszaélésbe, így sokszor saját maga utalja el a lopott pénzt a bűnözőknek. A bankok legkésőbb szeptember 1-jén vezetik be a csalások visszaszorítására szolgáló átutalási limiteket, de néhány bank már előbb is lépett. Mivel az ügyfelek sokszor nem ismerik fel ezeket a visszaéléseket, a csalások megelőzésében most minden perc számít.

Szállítói tartozás átvállalása Kérdés

Fizetési kérelem, azonnali fizetés: új MNB-előírás lépett hatályba április 1-jétől Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által előírt új szabályozásnak köszönhetően 2024. április 1-jétől minden hazai fogyasztónak és vállalkozásnak lehetősége van fizetési kérelem elfogadásával és arra válaszul azonnali fizetés kezdeményezésével teljesíteni fizetési tranzakcióit. A fizetési kérelem szolgáltatás számos fizetési helyzetben, mint például számlafizetéseknél, internetes vagy fizikai boltban történő vásárlásoknál is használható, így egy újabb lehetőséget biztosít az elektronikus fizetések, ezen belül is az azonnali fizetés használatára. A fizetési kérelemmel indított átutalások a vásárlók számára törvényileg biztosítottan minden esetben ingyenesek, míg a számlakibocsátók, kereskedők számára a jelenlegi megoldásoknál olcsóbb, kényelmesebb elektronikus fizetési alternatívát jelenthetnek – írja honlapján az MNB.

Bankkártyás fizetés Kérdés

Utalható is az egészségügyi szolgáltatási járulék Cikk

Utalással is fizethető az egészségügyi szolgáltatási járulék – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 2024-ben havi 11 300 forintot kell fizetniük azoknak, akik nem biztosítottak, és más módon sem jogosultak az egészségügyi ellátásra.

Adott számla kifizetése több fizetési móddal Kérdés

Térítési díjról nyugta kiállítása Kérdés

Egyesület számlaadási kötelezettsége Kérdés

Bankszámlára utazó telefonos csalókat tartóztattak le Cikk

Telefonos csalókat tartóztatott le a bíróság, akik milliókhoz jutottak többeket félrevezetve – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t közleményben a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Átutalás bizonylata Kérdés

Az iBanFirst díjmentessé teszi a SEPA-átutalást magyarországi ügyfelei számára Cikk

A kkv-kra szakosodott iBanFirst pénzügyi szolgáltató bejelentette, hogy ingyenes SEPA-átutalást kínál magyarországi ügyfeleinek. A SEPA-átutalások nélkülözhetetlenek a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó vállalatok számára, mivel nemcsak egyszerűsítik a határokon átnyúló euro-tranzakciókat, biztosítva a gyors, költséghatékony és szabványosított fizetést a közvetítői díjak levonása nélkül, hanem puffert is jelentenek a gyors devizaingadozásokkal szemben a devizakereskedelemben – derül ki az iBanFirst sajtóközleményéből.

Átutalás hangutasítással: újítás a banki ügyintézésben Cikk

Szóbeli utasítás alapján is lehet forintátutalást kezdeményezni a K&H mobilbankjában. A K&H tavaly novemberben indította útjára Kate-et, a mesterséges intelligencián alapuló digitális pénzügyi asszisztenst, akivel az ügyfélkör 65 százaléka már találkozott, 6,5 százaléka pedig havi szinten igénybe is vesz. Kate új funkciója a hazai pénzügyi szektorban előzmény nélküli, innovatív megoldás, amely jelentősen megkönnyíti az ügyfelek pénzügyeinek intézését.

Átvezetés Revolut számláról Wise számlára Kérdés

Banki közlemény Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink