8 találat a(z) átlagjövedelem cimkére

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás 2021 – mutatjuk kinek mennyi jár Cikk

A jelenlegi rokkantsági ellátórendszerben megállapítható rehabilitációs és rokkantsági ellátás összege az érintett megváltozott munkaképességű személy egészségi állapotától, valamint a havi átlagjövedelmének összegétől függ.

Nyugdíj előtti álláskeresési segély Kérdés

Jól értem-e a szabályt: amennyiben a nyugdíjig hátralevő három évre igénybe veszem a segélyt, akkor a nyugdíj megállapításakor ez a három év is figyelembe lesz véve a szolgálati idő számításakor (azaz 6 százalékkal magasabb lesz a szorzó), viszont az átlagjövedelem számításnál az átlagot nem rontja le a segély alacsony összege?

Rehabilitációs, rokkantsági ellátás összege: ki, mennyit kaphat? Cikk

A megváltozott munkaképességű személyek ellátása az átlagjövedelmüktől, illetve az egészségi állapotuktól függ. Mi számít átlagjövedelemnek, és mekkora juttatást kaphatnak az érintettek.

Ezektől függ a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás összege Cikk

A rehabilitációs és a rokkantsági ellátás összege az egészségi állapottól és a korábban elért havi átlagjövedelem összegétől függ, de van minimuma és maximuma is. Ismertetjük a részleteket.

Mennyi az annyi? Fizetések Magyarországon Cikk

A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből, idézi a ProfitLine.hu az MTI-t.

Német átlagjövedelem: az adó- és járulékszabályoknak köszönhetően emelkedik Cikk

Németországban minden korábbinál magasabbra emelkedett a foglalkoztatottság tavaly, a statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint a 82 milliós országban több mint 41 millióan dolgoztak 2011-ben. Az idén pedig a Süddeutsche Zeitung beszámolója alapján egyedül az adó- és járulékfizetési szabályok változásának hatására éves szinten 160 euróval emelkedik az átlagjövedelem.

Szuperbruttósítás, adókulcs-csökkkentés: igazi kész átverés show? Cikk

A választási kampány hevében olyan alapvető fogalmak, mint a csökkenés és a növekedés teljesen összekeveredtek. Itt az ideje tisztázni mi a célja a 2010-es adóváltozásoknak, mivel jár majd a szuperbruttósítás és mi van a következő állítások mögött: "az szja sávhatár 1,9 millióról 5 millióra növekedett, az alsó kulcs 18-ról 17 százalékra, a felső kulcs 36-ról 32 százalékra csökkent, és végül mi az alapja annak, hogy az adókulcsok csökkenésének köszönhetően mindenki jól jár?

Jóval az átlag alatt keresnek a magyar szakmunkások - érettségivel is Cikk

Közel 20-24 százalékkal maradnak el a szakmunkásjövedelmek a jelenlegi magyarországi havi bruttó 191 ezer forintos átlagkeresetektől - derült ki a Merces októberben végzett internetes felméréséből.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close