224 találat a(z) ár cimkére

Megfizethetetlen árak a budapesti lakáspiacon Cikk

Az új építésű lakások piacán az áremelkedés üteme a harmadik negyedévben szinte megállt, és éves viszonylatban is bőven tíz százalék alá esett; a fajlagos árak között azonban továbbra is nagy az eltérés: Budapesten már egymilliótól hárommillió forintig terjed a négyzetméterár – közölte az Otthon Centrum (OC) csütörtökön az MTI-vel felmérése alapján.

November 1-jétől emelkedik a benzin ára, csökken a gázolajé Cikk

Szerdán változnak a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu.

GKI: kissé még októberben is romlottak az üzleti kilátások Cikk

Októberben a fogyasztói várakozások érezhetően javultak, mg az üzleti kilátások valamelyest romlottak a GKI Gazdaságkutató által – az EU támogatásával – végzett felmérés szerint. A GKI konjunktúraindexének értéke nem változott szeptemberhez képest. A cégek viszonylag kedvező foglalkoztatásra és árakra vonatkozó várakozásai sem módosultak érdemben az előző hónaphoz képest.

Céges kivitelezés rokon részére, minimum vállalási ár Kérdés

Péntektől árcsökkenés a benzinkutakon Cikk

Tovább csökkennek pénteken a hazai üzemanyagárak – olvasható a holtankoljak.hu portálon.

2,9 százalékkal csökkent a használt lakások átlagos ára a második negyedévben Cikk

Magyarországon a használt lakások átlagosan ára idén a második negyedévben 2,9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetesen adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.

Több több mint 50 százalékkal magasabb a csomagolóhelyi tojásár, mint egy éve Cikk

A tojás csomagolóhelyi ára több mint 50 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – írja honlapján az Agrárközgazdasági Intézet (AKI).

Várjon a tankolással, ha benzines autója van! Cikk

A benzinesek örülhetnek a hét közepén, ugyanis a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal csökken írja a holtankoljak.hu.

Nem lehet tovább trükközni – bezártak egy kiskaput az online árfigyelőben Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a rendszert létrehozó munkacsoport fejlesztésének köszönhetően az online árfigyelőben a napi árversenyben már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, amelyek egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették. Mostantól az egyes termékkártyákon a legalacsonyabb ár megjelenítésénél az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árakat veszi figyelembe a rendszer a legalacsonyabb ár meghatározásához – írja honlapján a GVH.

Közzétette a NAV a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok júniusi átlagárait Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján 2023. június hónapra a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

A temetkezések árairól konzultált az országos szolgáltatóval a GVH Cikk

Az élelmiszerek inflációja harmadik hónapja lassul, köszönhetően – számos tényező mellett – a meghozott kormányzati intézkedéseknek és a GVH aktív fellépésének., irja a hivatal. Ugyanakkor a piaci szolgáltatások árai növekedtek, ezért a nemzeti versenyhatóság az elkövetkező időben nagy hangsúlyt helyez a fogyasztókat közvetlenül érintő szolgáltatási szektor egyes piaci jellemzőinek vizsgálatára. Ennek megfelelően a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) folytatta tavaly megkezdett konzultáció-sorozatát a temetkezési ágazat képviselőinek meghallgatásával.

Horgászcikk-nagykereskedőt büntetett meg a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a horgászcikk-nagykereskedelem meghatározó szereplője, a Top-Fish 2001 Kft. éveken keresztül előírta a horgászboltoknak az általa forgalmazott termékek internetes minimum-árait. A vállalkozás együttműködött a nemzeti versenyhatósággal, elismerte a jogsértést és belső programot vállalt a hasonló jogsértések elkerülése érdekében, így a GVH Versenytanácsa 27 millió forintban állapította meg a kiszabott bírságot.

Magyarországra jön legdrágábban az orosz gáz Cikk

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz. Az importárak Európa-szerte csökkentek, ami nem meglepő, hiszen a gáz tőzsdei jegyzése is jóval alacsonyabb lett az elmúlt hónapokban, márpedig jellemzően az orosz gáz díja is ehhez van kötve – olvasható a G7.hu-n.

2 millió forint fölött van a termőföld hektáronkénti átlagára Cikk

A korábbi évekhez hasonló mértékben, 11 százalékkal emelkedett 2022-ben a termőföld hektáronkénti átlagára, és ezzel átlépte a 2 millió forintos lélektani határt – összegezte éves földpiaci elemzésének következtetéseit az MTI-nek csütörtökön megküldött ismertetőjében az Agrotax Kft.

Sztrájkolnak a benzinkutasok Olaszországban Cikk

Az olaszországi üzemanyag-állomások egy része huszonnégy, mások negyvennyolc órán át tartanak zárva a kedd este megkezdődött sztrájk miatt, melyet a benzinkutak üzemeltetői a kormány energiapolitikájával szemben hirdettek meg.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31