113 találat a(z) ápolási díj cimkére

Ápolási díj: lesz, akinél emelkedik Cikk

Kiemelt ápolási díjat kapnának 2014-től a súlyosan egészségkárosodott, önellátásra nem vagy csak segítséggel képes embereket ápoló hozzátartozók, mások ápolási díja a mostaninál differenciáltabb lenne, ha az Országgyűlés elfogadja az erre vonatkozó módosítási javaslatokat.

Ápolási díj melletti munkavállalás Kérdés

Egy közeli hozzátartozó gondozása miatt ápolási ellátásban részesülök. Most lehetőségem van, hogy egy kft-ben 10%-os tulajdoni részesedésem legyen és az ügyvezetői feladatok ellátása mellett a tevékenységben is részt vehessek, mint alkalmazott napi 4 órában. Úgy tudom, hogy max. napi 4 órás állást vállalhatok és továbbra is jogosult lehetek az ápolási díjra. A minimálbér fele összegért (44 000 Ft/hó) elvállalhatom ezt a munkát?

Gyermeknevelési ellátás és tb - példákkal Cikk

A gyermeknevelési ellátások melletti munkavégzés lehetőségeivel kapcsolatos tudnivalókat, a gyermeknevelési támogatás mellett munkát végzők társadalombiztosítási kötelezettségeit bemutató cikksorozatunk második részében példákkal segítjük a számolást.

Munkaviszonyba kerülhetnek az ápolási díjban részesülők Cikk

A szociális tárca elképzelései szerint foglalkoztatotti jogviszonyba kerülhetnek majd azok, akik most ápolási díjat kapnak tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozójuk otthoni gondozásáért.

Nyugdíj: szolgálati időnek minősül az ápolási díj folyósításának ideje Cikk

Az ápolási díj folyósítási ideje szolgálati időnek minősül a 40 évet ledolgozó nők korhatár előtti nyugdíjellátási jogosultságát tekintve - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.

Gyes, gyet, gyed: járulékok és ellátások Cikk

Milyen kötelezettségek terhelik, illetve milyen jogok illetik meg azokat a vállalkozókat, akik valamilyen gyermeknevelési ellátásban részesülnek, s e mellett folytatják vállalkozói tevékenységüket? Mi a helyzet akkor, ha az ellátás folyósításának időszaka alatt a vállalkozó nem folytat keresőtevékenységet? Konkrét példákon mutatjuk be, hogyan néz ki a szabályok alkalmazása a gyakorlatban.

Olvasói kérdés: hogyan lehet a közterfizetést optimalizálni? Cikk

Hogyan lehet ápolási díjat igényelni, s miként lehet optimalizálni a közteherviselést többes jogviszony esetén? Olvasóink kérdezték, az Adózóna szakértői válaszoltak

Adó és járulékok: mit kell fizetni a gyes, rokkantsági ellátás, táppénz után? Cikk

A társadalombiztosítási és szociális ellátásokat „bruttó” összegben határozzák meg, de jó tudni, hogy ezek nagy részét személyi jövedelemadó és/vagy nyugdíjjárulék is terheli.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs