6 találat a(z) állandó cimkére

Szervizdíj eseti alkalomra Kérdés

Lehetséges-e folyamatos állandó hétvégi munkarendet fenntartani? Cikk

Egy gyártó cég az éjszakai és hétvégi alacsonyabb áramdíj miatt szeretné megvizsgálni az éjszakai műszak, illetve a hétvégébe nyúló munkahét bevezetésének lehetőségét. Felmerült benne a kérdés, hogy munkaidőkeretben történő foglalkoztatottság esetén ezt milyen munkajogi előírások mellett teheti meg. Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Építőipari tevékenység, iparűzési adó Kérdés

Szeptember végén alakult cég székhelyétől eltérő településen alvállalkozóként végzi tevékenységét várhatóan 2018. májusig. Állandó iparűzési tevékenység végzésére bejelentkezhet-e, és mit kell tennie ennek érdekében? Az ideiglenes bejelentkezés irreális, és kigazdálkodhatatlan.

Özvegyi nyugdíj: ki kaphat, mikor éled fel? Cikk

A hatályos társadalombiztosítási szabályok szerint özvegyi nyugdíjra az elhunyt jogszerző házastársa, a bejegyzett élettársa, az elvált házastársa és az élettársa szerezhet jogosultságot.

Jön az EGYKE-uralom Cikk

Holnaptól a NAV előtti új állandó képviseleti jogosultságot, vagy a korábban bejelentett képviseleti jog változását már csak az EGYKE adatlapon lehet bejelenteni.

Htv. ideiglenes jellegű, majd állandó jellegűvé váló építőipari tevékenység bejelentése és bevallása Kérdés

- Be kell-e jelentkezni és mikor, ha a Htv. 37. § (2) bekezdése szerinti ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység az adott önkormányzat illetékességi területén nem éri el a 30 napot? - Az adott önkormányzat illetékességi területén végzett - bevallási időszaki/egy évi- építőipari tevékenység megkezdésekor nem volt 30 napos munka végzés tervezve, de egy újabb kivitelezői megbízás teljesítésével a 30 nap túllépésre kerül, ekkor mi a helyes eljárás a bejelentkezés és bevallás tekintetében? - Az ideiglenes és állandó jellegű IPA tevékenység végzésének bejelentése elmaradt, de 180 napot meghaladó volt az építőipari tevékenység egy adott bevallási időszak végére összesen. Ez most, az adott évi beszámoló összeállításakor derül ki, mi a helyes követendő eljárás, hogyan kell a bejelentkezést pótolni? Utólag már elegendő állandó jellegű IPA be és kijelentkezést és bevallást beküldeni? Vagy ideiglenes jellegű bejelentkezést és bevallást kell küldeni, s amikor a 180 nap átlépésre került, akkor kell állandó jellegű bejelentkezést tenni, s a megfizetett ideiglenes IPA-t az éves vagy záró IPA bevallásban korrekciós tételként figyelembe venni? Kérdésemet az is indokolja, hogy a leírt életszerű eseményre nem találtam egyértelműen helyes követendő eljárást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Végelszámolás munkajogi feladatai

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink