31 találat a(z) áfaregisztráció cimkére

Útmutató az egyablakos (OSS) rendszerhez Cikk

Az elektronikus kereskedelemre vonatkozó új áfaszabályok célja, hogy megkönnyítse az adózók adófizetési kötelezettségeik teljesítését az Európai Uniós tagországokban, olvasható a BDO Magyarország elemzésében.

Áfaregisztráció Kérdés

Külföldi vállalat magyar áfaregisztráció Kérdés

OSS/IOSS kereskedelmi rendszer használata II. Kérdés

OSS/IOSS e-kereskedelmi rendszer használata Kérdés

Áfaregisztráció az EU-ban Kérdés

Lakóautó rövid távú bérbeadása EU-n belül és kívül Kérdés

Lakóautó rövidtávú bérbeadása EU-n belül és kivül Kérdés

Külföldi vállalkozás magyarországi tevékenysége Kérdés

Magyar jogi személy, EU-s adóalany termékértékesítése más EU-tagországon belül Kérdés

Áfaregisztráció Kérdés

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció Kérdés

Gazdasági célú letelepedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy szlovák székhelyű társaság, amelynek kizárólag magyar illetékességű magánszemély tulajdonosai vannak. A cégnek Magyarországon nincs telephelye és semmilyen egyéb infrastruktúrája (például iroda...stb). A tevékenység úgy néz ki, hogy Kínából hoznak nagy értékű szerszámgépeket, amelyet Szlovákiában vámolnak, majd onnan EU-s országokban továbbértékesítenek. A probléma az, hogy az eddigi megrendelők kizárólag magyar cégek, tehát az összes értékesítés Magyarországra irányult. A kérdésem, hogy ebben az esetben lehet-e áfamentesen számlázni az értékesítéseket, vagy mivel az összes eladás tartósan és üzletszerűen ide jön, ezért ez már gazdasági célú letelepedést feltételez, így magyar áfaregisztrációra köteles a cég, és magyar áfával kell számlázni az értékesítéseket?

Külföldiek áfaregisztrációja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok önhöz: Egy dán partnernek szeretnénk Magyarországon adószámot (51) kérni. A beadandó nyomtatványok körét ismerjük, a T201-et próbáljuk kitölteni. Az idei 1.0 verzió a tavalyihoz képest elég sok hibát hoz, talán várható a javítása. A kérdésünk arra irányul, hogy olyan esetben, ha a külföldi partner a magyar részvénytársaságnak megfelelő formában működik és az alapító okirat úgy rendelkezik, hogy az igazgató aláírása az igazgatótanács másik két tagjának aláírásával együtt érvényes. Ez az eset együttes aláírási jognak számít? A másik két aláíró személyes adatait is fel kell tüntetni a nyomtatványon vagy önálló képviseleti jogként csak az igazgató elégséges feltüntetni? A kérdés azért is érdekes, mert az igazgatótanácsnak több tagja is van és nem tudom, hogy melyik két másik tag adatait kellene feltüntetni. Talán azokét, akik a meghatalmazást a regisztrációhoz ellenjegyzik? Ilyen esetben miként szükséges eljárni? Nem szívesen kérnénk be három ember személyes adatait, ha nem muszáj. A cég törvényes képviselőinek megképzik a magyar adóazonosítót? Köszönöm Köszönöm

Külföldi cég Magyarországon: mikor kell belföldön telephelyet létesítenie? Cikk

Szlovákiában alapított cég Magyarországon végez épületeken festést és egyéb karbantartást. Telephellyel és fiókteleppel nem rendelkezik. Bejelentkezett áfaregisztrációra. Kiállíthat külföldi számlát (áfamentesen) a belföldi megrendelő adóalany felé, vagy csak magyar számlát, fordított adózással? – kérdezte olvasónk. Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Pót ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs