242 találat a(z) áfacsalás cimkére

Bezárt webáruházak – kétmilliárdos áfacsalás! Cikk

Több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a költségvetést egy bűnbanda elektronikai és háztartási gépek kis-és nagykereskedelmével. A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást – közölte az adóhatóság.

Börtönbüntetéssel sújtották az áfacsalókat Cikk

Három és fél év, illetve három év három hónap börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla egy gabonakereskedelemmel foglalkozó békéscsabai cég vezetőjét és társát, akik több mint 200 millió forint adót nem fizettek be.

Áfacsalás: visszaeső bűnözőt fogott a NAV Szlovákiában Cikk

Csaknem százötvenmillió forint áfát csalt el a fagyasztott sertés- és csirkehús-beszerzésekkel manipuláló bűnszervezet, amelyet a NAV nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozói buktattak le.

Kétmilliárd forintos áfacsalással bukott le a bűnszervezet Cikk

Alumíniumtömbök kereskedelmével több mint kétmilliárd forint áfát csalt el egy bűnszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, harminchárom gyanúsítottal szemben javasol vádemelést az ügyészségnek az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.

Lecsapott a NAV: újabb áfacsaló bűnszervezet akadt horogra Cikk

Tízfős bűnözői csoportot lepleztek le a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói. A társaság tagjai mintegy másfél milliárd forint értékű baromfi és sertéshússal csaltak áfát.

Számlagyárosok: vádemelést javasol a NAV Cikk

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV pénzügyi nyomozói annak a számlagyárnak az ügyében, amely fiktív számlák kiállításával 220 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. Az 53 gyanúsított közül a számlagyárat irányító három férfi lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Két áfacsaló bűnszervezetet számolt fel egyszerre a NAV Cikk

Egy időpontban negyven helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai abban az akcióban, amelyben két dél-alföldi bűnszervezet vezetői és tagjai kezén kattant a bilincs. A műanyag granulátummal üzletelő gyanúsítottakat őrizetbe vették. A két bűnszervezet összesen csaknem egymilliárd forint áfát csalt el.

Országos bűnszervezetre csapott le a NAV Cikk

Több mint háromszáz NAV-os akciója vetett véget egy főként csokoládéval, kávéval és energiaitallal üzletelő bűnszervezet és egy bűnszövetség illegális üzletelésének. A lefoglalt vagyontárgyakkal megtérülhet az általuk okozott kár. Tizenkét gyanúsított már előzetes letartóztatásban van.

Milliárdos áfacsalás: vádlott egy szegedi könyvelőnő és a férje Cikk

Vádemelést javasolnak a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél pénzmosás, áfacsalás és okirat-hamisítás miatt egy szegedi könyvelőnővel és férjével szemben, akik azt a bűnbandát irányították, amelynek tagjai mintegy másfél milliárd forint áfahiányt okoztak a költségvetésnek. Üzelmeikhez adóparadicsomban bejegyzett offshore céget is felhasználtak – közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhiavatl (NAV).

Az iratok eltüntetésével csalták el az áfát Cikk

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói a rajtaütéskor szembesültek azzal, hogy a baranyai nyílászárókat gyártó cégnél módszeresen elégették az eltitkolt bevételt igazoló iratokat. Az eddigi adatok szerint az elkövetők 850 millió forint áfát csaltak el és a feketén szerzett pénzt szétosztották egymás között.

Áfacsalásokat, élelmiszerhamisításokat akadályoztak meg az ellenőrök Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlác-biztonsági Hivatal (Nébih) 9 milliárd forint áfa-elkerülést előzött meg tavaly ellenőrzéseinek köszönhetően, csaknem hárommillió laborvizsgálatot végzett el, és 1,2 milliárd forintnyi bírságot szabott ki – összegezte az országos főállatorvos az élelmiszerlánc-biztonságról és a felügyeleti díj felhasználásáról szóló 2015. évi beszámolójában.

Vigyázat, könnyen áfacsalás részese lehet, ha erre nem figyel! Cikk

Másik cég nevére módosíttatná a vevő a kereskedő által kiállított számlát; felveti-e ez a fiktív számlázás gyanúját, hogyan kell javítani, sztornózni, helyesbíteni a számlát? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia, okleveles adószakértőnk válaszolt.

Amit a lebukott adócsalóktól tanulhatnak a vállalkozók Cikk

Hogyan működteti a Bróker, a Csatorna, az Eltűnő Kereskedő és a Buffer cég a láncügyletet? Megúszhatja-e a Nyámnyila és Fiai Kft., hogy a Gabona-mágus Zrt. belerántsa egy gyanús bizniszbe? Nem szeretné, ha az ön cége fizetné a csalók áfáját, büntetését a NAV-nál? Kiokosítjuk, mi mindenre kell figyelnie!

Fantomizált cégek, fiktív számlák, 3,5 milliárdos bevételkiesés miatt sürgős vádemelés Cikk

Vádat emeltek egy kristálycukor- és étolaj-behozatalra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen, akik 3,5 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Papíron kereskedve áfával csaltak félmilliárdot Cikk

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának pénzügyi nyomozói: a gyanú szerint az elkövetők traktorok és mezőgazdasági gépek adásvételével félmilliárd forint áfát csaltak el – tájékoztatott NAV.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs