257 találat a(z) áfacsalás cimkére

Félmilliárdos költségvetési csalás miatt vádemelést javasol a NAV Cikk

Csaknem 550 millió forintos költségvetési csalás üzletszerű elkövetése miatt nyújtottak be vádemelési javaslatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti cégvezető és könyvelője ellen.

Négymilliárd forint áfát csalt a számlagyár Cikk

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda ellen, amelynek tagjai adókijátszási céllal hoztak létre egy okostelefonok kereskedelmével foglalkozó fiktív céghálózatot – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Fiktív számlák – 1,7 milliárd forint áfa maradt a zsebükben Cikk

Alkoholtartalmú italokat forgalmazó bűnözői csoport tagjai ellen emeltek vádat Kecskeméten, az elkövetők több éven át fiktív számlákkal kerülték el az áfafizetést, és így 1,7 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Illegális dohánygyárat számolt fel a NAV Cikk

Illegális dohánygyárat számoltak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kékcsén a pénzügyőrök és a rendőrök egy közös akcióban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A becsületes vevők buktatták le az áfacsaló autókereskedőt Cikk

Bankszámlákat zárolt, és ötvenhárom autót lefoglalt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégnél, amely megpróbálta eltitkolni a járművek eladásából befolyt bevételét.

Egymilliárd forintos áfacsalással próbálkozott, fennakadt a NAV hálóján Cikk

A megalakulása utáni első bevallásában egymilliárd forint általános forgalmi adót (áfa) igényelt vissza egy debreceni cég, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzése megakadályozta a csalást.

Gyanúsan olcsón árult a webshop, szemet szúrt a NAV-ellenőröknek Cikk

Egy Szlovéniában üzemeltetett webshop kereskedelmi gyakorlatát vizsgálták a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei. Kiderült, hogy a feltűnően alacsony árakhoz nagyban hozzájárult a magyarországi adófizetés kikerülése, a bevételek eltitkolása – közölte a hatóság.

Kétmilliárdos áfacsalás Fejérben Cikk

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a négy férfinak a letartóztatását, akik a Székesfehérvári Járási Ügyészség szerint minősített költségvetési csalás bűntettét és további bűncselekményeket követtek el az egyikük irányítása alatt működő bűnszervezet tagjaként, s közel kétmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Kétmilliárd közelében az online számlák száma Cikk

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára. Hozzátette: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.

1,2 milliárd forintos áfacsalás – újabb számlagyáros bűnszervezetet lepleztek le Cikk

Vádat emeltek egy budapesti bűnszervezet tagjai ellen, akik számlagyárat működtettek, és 1,2 milliárd forintnyi kárt okoztak az állami költségvetésnek – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Hárommilliárd forint áfát tüntettek el: húsz évet is kaphatnak Cikk

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban. A több mint harminc helyszínt érintő akcióban tíz főt vettek őrizetbe, akiket azóta letartóztattak, olvasható a NAV oldalán.

3 milliárd forint áfát csalt egy mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet Cikk

Nagy értékű mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, a gyanú szerint a csoport tagjai több mint 3 milliárd forint áfát csaltak el, a hatóságok tíz ember letartóztatását kezdeményezték – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

40 millió forint adót csalt el a cinktömböket papíron utaztató cég Cikk

Egy cinktömbök körbeszámlázására berendezkedett társaságot fedett fel, és negyvenmillió forintos adóhiányt állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer adatainak elemzésével – közölte az adóhatóság.

1 milliárd 200 millió forintnyi elcsalt áfa, 200 ezer oldal nyomozati anyag – 25 évet is kaphatnak a számlagyárosok Cikk

Befejeződött az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára elleni nyomozás. A nyomozati iratok csaknem 200 ezer oldalt tettek ki, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Félmilliárdnyi áfát csalt el egy zöldséges bűnszervezet Cikk

Félmilliárd forintnyi áfát csalt el egy zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, tizenkilenc gyanúsítottal szemben költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a hatóság szerdán a Facebook-oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3