hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Játékadó: megszűnő vendéglátóhelyeket vizionál a Szerencsejáték szövetség

  • MTI

A Magyar Szerencsejáték Szövetség szerint tízezer, játékteremként is üzemelő vendéglátóhely szűnik meg országszerte a következő negyedévben a nyerőgépiparra kivetett ötszörös játékadó emelést tartalmazó törvény november 1-jei hatályba lépése miatt.

Februárig a piacon működő pénznyerő automaták 70 százalékát visszaadják az üzemeltetők - 24 ezer nyerőgépből 17 ezret vonnak ki a forgalomból - és 30 ezer ember válik munkanélkülivé - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.
   
A szövetség szerint november 2-án megkezdődik a nyerőgépek leadása, kígyózik majd a sor a NAV szerencsejáték felügyeleti főosztályán, valamint a megyei munkaügyi központok előtt is, ugyanis több tízezer ember kerül be a szociális hálóba és igényel majd munkanélküli segélyt.
   
A közleményben emlékeztetnek, hogy a szakma és több tízezer alkalmazott választópolgár nyílt levélben kérte a miniszterelnöktől, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra és az adóemelés bevezetését tolja el jövő őszig, mert akkor nem kell a vállalkozásokat felszámolni és nem kell az alkalmazottakat elbocsátani.
   
A költségvetésbe adók és járulékok címén hetvenmilliárd forintot fizető, hatvanezer embert alkalmazó iparág azonban eddig nem kapott érdemi választ, ezért az iparág képviselői és a munkavállalók újra a döntéshozókhoz fordultak. Hatvanezer munkavállaló írt levelet az országgyűlési képviselőknek, azt kérve: legalább egyikük kezdeményezze zárószavazás előtti képviselői indítványban a játékadó bevezetésének elhalasztását, hogy több tízezer család megmeneküljön a biztos anyagi csődtől.
   
A szerencsejáték szövetség szerint az átgondolatlanul megemelt adó a 2012-es év végére nemhogy többlet adóbevételt, hanem jelentős adóbevétel kiesést prognosztizál.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink