hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mesterházy 2012-ről: szorongás, bizonytalanság, elvonások

  • MTI

Mesterházy Attila szerint a nyugdíjas társadalom számára semmi biztatót nem mondanak a jövő évi költségvetés számai.

Az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton, az október 1-jei idősek világnapja alkalmából - az MTI-hez is eljuttatott közleményében - köszöntötte a magyar társadalom idősebb tagjait és szögezte le, hogy közülük "sokan szorongva várják a 2012-es évet: növekvő adóterhekkel, bizonytalan kilátásokkal, emelkedő inflációval, a szociális ellátások visszafogásával, elvonásokkal, csökkenő életszínvonallal kell szembenéznünk".

Mint írta, a jövő évi költségvetésben rögzítendő adó- és áfa-emelések miatt mindenképpen rosszabbul járnak az öregségi nyugdíjban részesülők; veszélybe került a hivatásuk, egészségi állapotuk vagy speciális élethelyzetük miatt a korhatár betöltése előtt nyugdíjba kényszerültek járandósága; a devizahitelek és a családok mindennapos megélhetési gondjai miatt az idősebb generáció közül sokan már nem csak saját, hanem családjuk, gyermekeik és unokáik jövőjének biztonsága miatt is aggódva tekintenek a jövőbe. A szocialista politikus szerint az idősek ez évi világnapja "sajnos nem felhőtlen és nem gondtalan, örömteli ünnep".

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas társadalom a magyar nemzet egyik legkiszolgáltatottabb, egyik legnépesebb csoportját alkotja. "A lassan másfél éve hivatalban lévő kormányzat ötletelése, kapkodása és dilettantizmusa azonban egyre többekben kelt bizonytalanságot, csalódottságot" - fogalmazott az ellenzéki politikus. A sorozatos kritikák nem találtak értő fülekre a kormányban - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy "az elhibázott és rövidlátó politika miatt egyre nagyobb sebességgel sodródunk a társadalmi, szociális és gazdasági szakadék felé".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink