hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

LMP: az egykulcsos adó megbukott, ökológiai adóreform kell

  • MTI

"A megbukott egykulcsos szja visszavonására és válságkezelési csomagra van szükség" - olvasható az LMP hétfői közleményében. Az ellenzéki párt szerint ezt a "gazdaság leállása" és a foglalkoztatottak számának csökkenése is indokolja.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a foglalkoztatottak száma 0,4 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest, vagyis az Orbán-kormánynak egy év alatt "nem hogy nem sikerült elindulni az egymillió új munkahely irányába, hanem értékes munkahelyeket vesztettünk" - áll az LMP közleményében.
   
Az ellenzéki párt szerint megbukott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azon elmélete, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés fogja felpörgetni a gazdaságot. Ehelyett "óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, milliók megélhetését tette nehezebbé, és csökkentette a munkahelyek számát."
   
Az LMP szerint igazságos adópolitikára van szükség, többkulcsos személyi jövedelemadóval, valamint munkavállalókkal való együttműködésre és egy "ökológiai adóreformmal kiegészített járulékcsökkentésre van szükség".
   
Az LMP követeli a kormánytól, hogy vonja vissza a megbukott egykulcsos személyi jövedelemadó és tőkejövedelem adóztatási rendszert, és kezdjen tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról - zárul az ellenzéki párt hétfői közleménye.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanforgalmazás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Modulház áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bírósági ítélet és számlakiállítás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink