hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az LMP szerint Orbán álszent

  • MTI

Az LMP a kormány álszentsége újabb megnyilvánulásának tartja a miniszterelnök keddi bejelentését arról, hogy a kabinet a magán-nyugdíjpénztári átalakításokból származó forrásokból 1345 milliárd forinttal csökkenti az államadósságot.

Scheiring Gábor sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypárti képviselők 3 ezer milliárd forintot einstandoltak a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításából, ebből azonban összesen 1000 milliárd forintot "folyó kiadásokra tapsol el" a kormányzat idén és jövőre. Eközben 500 milliárd forintot költ a kabinet Mol-részvények vásárlására, további 500 milliárd pedig "a gazdagoknak járó" egykulcsos adó miatt esik ki a költségvetésből - mondta.
   
Hangsúlyozta: az LMP csak akkor tudta volna támogatni a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások államosítását, ha az összeget teljes egészében az államadósság csökkentésére fordítja a kabinet.
   
Scheiring Gábor szerint így nem vehető komolyan az, hogy a kormány az államadósság ledolgozását tartja a legfontosabb feladatnak. Ez szerinte hosszú távon csak munkahelyteremtéssel lehetséges.
   
A miniszterelnök kedden azt közölte: a magán-nyugdíjpénztári átalakításból származó forrásokkal 1345 milliárd forinttal csökkenti a kabinet az államadósságot. Orbán Viktor bejelentette azt is, ősszel törvény születhet annak ütemezéséről, hogyan csökken az államadósság mértéke 50 százalék alá.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. létszáma

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kis- és középvállalkozások kedvezménye

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink