hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

1 százalék: a magyarok fele továbbra sem nyilatkozik

  • MTI

Beteg gyerekek és állatmenhelyek: továbbra is nekik ajánlják fel legszívesebben személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar adózók, a lakosság körülbelül fele azonban egyáltalán nem rendelkezik erről - olvasható a hétfői Népszabadságban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakreferense a napilapnak úgy nyilatkozott: az adózók körülbelül fele még mindig nem rendelkezik személyi jövedelemadója egy százalékáról vagyis a közel harmincmilliárd forintos, civileknek és egyházaknak felajánlható úgynevezett elvi keretből 13 milliárd forint a kasszában marad.
   
A Népszabadság beszámolt arról is: a nyilatkozók közül sokan hibásan tesznek felajánlást, tavaly például 118 ezer rendelkezés volt érvénytelen azért, mert az adózó nem fizette meg határidőre a jövedelemadóját vagy helytelen adószámot adott meg vagy nem csak egy kedvezményezettet jelölt meg. Emiatt több mint 600 millió forint nem jutott el oda, ahová az adózók szerették volna.
   
Megyeri István, a Gyermekétkeztetési Alapítvány igazgatója a lapnak arra hívta fel a figyelmet, hogy 2012-től jelentősen csökkenhet az egyházak és alapítványok egyszázalékos bevétele az idén életbe lépett adóváltozások, a gyerekek utáni adókedvezmény és az alacsonyabb adókulcs miatt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Határon átnyúló pályázati támogatás társaságiadó-fizetési kötelezettsége

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

K+F költségek

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink