hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Lengyelország nem követi a magyar példát nyugdíjügyben

  • MTI

Lengyelország nem követi Magyarország példáját a nyugdíjrendszer területén, Varsó tartózkodik a radikális változtatásoktól - jelentette ki hétfőn a lengyel kormányfő vezető gazdasági tanácsadója.

Michal Boni szerint "a magyar példa azt mutatja, hogy a rövid távú, egyszeri megoldások nem működnek". A miniszterelnöki főtanácsadó leszögezte: "Eltökéltek vagyunk abban, hogy nem követjük Magyarországot. Más megoldást keresünk." A reform részleteiről december végén döntenek - tette hozzá.
   
Michal Boni korábbi nyilatkozatai szerint a varsói vezetés ugyan fontolgatta, hogy 2-3 évre felfüggesztik a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket, de végül arra jutottak, hogy inkább egy új típusú államkötvény kibocsátásával próbálják kezelni a befizetések miatt keletkező államháztartási feszültséget. 
  
Lengyelország és Magyarország korábban még egy úton járt, a két ország kezdeményezésére augusztusban összesen kilenc uniós tagállam kérte közösen az Európai Bizottságtól a magán-nyugdíjpénztári tagi befizetésekkel összefüggő költségvetési szabályok módosítását. A kezdeményezés célja az volt, hogy a befizetések miatt az államháztartásra nehezedő terheket ne kelljen figyelembe venni a költségvetési egyenleg meghatározásában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ajándék kupon

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Unión kívüli szolgáltatás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink