hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Enrst&Young az Év Transzferár Tanácsadója

  • adozona.hu

Az Ernst & Young magyarországi adóosztálya ismét megkapta "Az Év Transzferár Tanácsadója" elismerést az Európai Adótanácsadók Díjátadóján – tudatta a könyvvizsgáló sajtóközleményében.

Idén is „Az Év Transzferár Tanácsadója” díjjal tüntette ki az Ernst & Young magyarországi irodáját az International Tax Review. A nemzetközi adóstratégiákkal foglalkozó kiadvány 24 országban választotta ki az adótanácsadás és transzferár tanácsadás területén legeredményesebb vállalatokat. A magyarországi „ Év Transzferár Tanácsadója” díjat eddig kétszer ítélték oda és mindkét alkalommal az Ernst & Young-nak – áll a cég közleményében.

 „Bár 2003-óta van rá magyar törvényi szabályozás, és a nagyvállalatok jelentős hányada tisztában van a transzferárazás legfontosabb kérdéseivel, a dokumentáció elkészítése és az adóvizsgálatok során problémákra számítanak” – mondta Szabó Dénes, az Ernst & Young transzferárazásért felelős partnere.

Az Ernst & Young idén kiadott „Transzferárazás Magyarországon” című felmérése szerint a cégek nyolc százaléka még mindig nem készítette el a szükséges transzferár dokumentációt, holott ellenőrzési során az APEH egyre inkább részletekbe menően is vizsgálja azt. A megkérdezett vállalatok 40 százalékánál az adóhatóság már vizsgálta a dokumentációt és a tapasztalatok alapján az adóhatósági kifogás akkor az esetek többségében a nyilvántartás formai elemeire és nem a konkrét transzferár-képzésre vonatkozott. „Az elmúlt hónapok tapasztalata az, hogy egyre több a tartalmi kérdés és megállapítás. Már nem elég a formálisan megfelelő dokumentáció, annak tartalmát is meg kell tudni védeni az APEH ellenőrzések során” – mondta Szabó Dénes.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink