hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Iskolakezdési támogatás: még adómentesen, már júniustól

  • MTI

A béren kívüli juttatások rendszerében az iskolakezdési támogatás nyújt segítséget az iskolakorú gyermekes szülők számára, idén még változatlanul adó- és járulékmentesen.

Az iskolakezdési támogatás a jelenlegi törvényi előírások értelmében gyermekenként 21 450 forint értékben adható évente egy alkalommal mindkét szülőnek. Így egy tanköteles korú gyermek iskolakezdését akár több mint 40 ezer forinttal is támogathatják a munkáltatók, amely már komoly segítségnek számít egy-egy tanév előtti bevásárlásnál – tájékoztat a Sodexo Pass közleményében.

A kormány elképzelései szerint az iskolakezdési támogatás a jelenlegi adómentes körből kikerülve, 2010-től a 32 százalékos kedvezményes kulccsal adózna. „Amikor az öngondoskodás egyre nagyobb hangsúlyt kap a gazdaságpolitikában, és az állam egyre kevesebb támogatást tud nyújtani az embereknek, különösen sokat jelent, ha a cégek célzott támogatással hozzá tudnak járulni az emberek mindennapi életéhez” – véli Sztankovits Mónika a Sodexo Pass kommunikációs vezetője.

A jelenleg még adómentesen adható utalványok hiper- és szupermarketekben, könyvesboltokon, papír-írószer üzletekben, valamint ruházati és sportboltokban is felhasználható. Megvásárolható vele például a gyerekek új ruhája, a fogyóeszköznek számító füzetek, a kötelező olvasmányok vagy a tornazsák. Az utalványt akár már júniusban is felhasználhatják az alkalmazottak, hiszen a törvényi szabályozás értelmében az iskolakezdést megelőző 60, és az azt követő 60 napos időszakban érvényes – zárul a közlemény.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Korábbi évek szabadságainak elszámolása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfabevallás, iratőrzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink