hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Van kompromisszum a béren kívüli juttatások megadóztatásában?

  • MTI

Gyurcsány Ferenc kompromisszumot, az álláspontok közelítését javasolta a cafeteria megadóztatásában a kormány és a munkavállalók között az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén.

 A kormányfő azt mondta: a kabinet átgondolja elképzeléseit, és úgy vélte, hogy a három oldal meg tudna egyezni. Hozzátette, a munkavállalóknak el kell fogadniuk, hogy az eddigi rendszer változik, de különösen az üdülési csekkekre és az étkezési utalványok megadóztatására vonatkozó szakszervezeti kifogásokban vannak olyan elemek, amelyeket újra meg kell fontolni.

Gyurcsány Ferenc szerint határozottabb, mélyebb változtatásra van lehetősége a kormánynak a két hete bejelentetteknél. A kormányfő kifejtette: a változtatásra kész Magyarország vízióját kell megteremteni. Felhívta a figyelmet a közéletben szerepet vállalók, politikusok, elemzők felelősségére abban, hogy higgadt, nyugodt, határozott cselekvést mutassanak és "bátorítsák az országot". A miniszterelnök óva intett a hiszterizálástól.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-jd

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Megváltozott munkaképességű dolgozó pótszabadság arányosítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink