hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mennnyibe kerülnek az adóügyek a cégeknek?

  • lapszemle

A kis- és közepes vállalkozások adminisztrációs terheinek teljes köréről készít átfogó felmérést a Deloitte Zrt. a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium megrendelésére - írja a Napi Gazdaság.

A tárca még szeptemberben írt ki közbeszerzési tendert az államigazgatási szabályozásból fakadó terhek áttekintő vizsgálatáról, a kétfordulós eljárást követően pedig november elején írták alá az összesen 107,4 millió forintos megbízást tartalmazó szerződést. A tanácsadó cégnek egyrészt a vállalkozásokra háruló bürokratikus terhek főbb elemeit, másrészt specifikusan az adó- és járulékadminisztrációval kapcsolatos terheket és azok költségeit kell felmérnie. A Deloitte-nak emellett valamilyen megoldási javaslattal is elő kell állnia - vagyis az érintett minisztériumok afféle sorvezetőt kapnának arról, hogyan is kell életszerű jogszabályi környezetet teremteni. A felmérés és elemzés jövő tavasszal készül el - olvasható a lapban.



Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink