hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyurcsány: az adócsökkentést nem a nyugdíjasoknak kell megfizetni

  • MTI

Úgy helyes, ha az adócsökkentés fedezetét nem azok fizetik meg és teremtik elő, akik a legnehezebb szociális helyzetben vannak, és akik mögött már ott van egy életnyi munka és áldozatvállalás - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levelében.



A miniszterelnök az idősek napja alkalmából írt levelében úgy fogalmaz: azt tapasztalják, hogy az idősek is szükségesnek tartják az adócsökkentést, de szerinte mindezek ára nem lehet a nyugdíjak értékének befagyasztása, az idősek biztonságának veszélyeztetése.

Az időskorúak biztonságának megteremtését, juttatásaik növelését nevezte Gyurcsány Ferenc kormánya egyik legfontosabb feladatának, hozzátéve, hogy a kormány mindig kiemelt felelősséggel képviselte a nyugdíjasok érdekeit. Ennek keretében vezették be a 13. havi nyugdíjat, ezért állították vissza a méltányossági nyugdíjemelés rendszerét, és ezért hajtják végre a nyugdíjkorrekciós programot - emlékeztetett a kormányfő.

"Ennek köszönhető, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke ma 40 százalékkal magasabb, mint 2001-ben" - emeli ki a közlemény.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink