hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóztassák meg a marihuánát!

  • lapszemle

Vasárnapra tüntetést szervez a marihuána legalizálásáért küzdő Kendermag Egyesület. A Pénzügyminisztérium elé tervezett "kenderfelaszabadító" tüntetés üzenete: adóztassák meg a marihuánát - írja a Népszabadság.

Vasárnapra tüntetést szervez a marihuána legalizálásáért küzdő Kendermag Egyesület. A Pénzügyminisztérium elé tervezett "kenderfelaszabadító" tüntetés üzenete: adóztassák meg a marihuánát - írja a Népszabadság.

Délután négy órakor az egyesület aktivistái egy jelképes, 60 milliárd forintos bankót adnak majd át, mielőtt a Parlament épületéhez vonulnának. "Becsléseink szerint évente ekkora összeggel gazdagodhatna az ország költségvetése, ha a cigarettához és az alkoholhoz hasonlóan, a jelenleg illegális marihuánát is megadóztatnák" - véli Juhász Péter szervező.

A kijelölt árusítóhelyek, az ellenőrzött kereskedelem a szervezők szerint megakadályozhatná, hogy a "kender a maffiát és a terrorizmust" pénzelje, úgy vélik: ha adót vetnének ki rá, a befolyó pénzből kórházakat, iskolákat lehetne építeni. A fűre kivetett adóból fogyasztóvédelemre, prvencióra is lehetne költeni - vélik az egyesület tagjai. Most a bűnszervezetek jutnak nagy összegű adómentes jövedelemhez, de ha a dohánytermékek adóztatásához hasonló szabályozás lenne a marihuánára, akkor állami bevátel lehetne ez a pénz - mondják a kendermagosok.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi ingatlan esetén tételes átalányadó

Lepsényi Mária

adószakértő

Munkaerőpiacra lépők szocho-kedvezménye

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs