hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent! Újrakezdés a válság után

  • adozona.hu

Egy válság váratlanul üti meg a vállalkozásokat és a gazdaságot. Elapadnak a bevételek, akadozik a szállítás, befagy a piac. A krízis közvetlen hatásai mellett azonban gyakran más okok is vannak a háttérben, amelyek miatt a vállalkozás bajba kerül, sőt a válság csak a felszínre hozza ezeket a problémákat. Kiadványunkban arra vállalkoztunk, hogy a koronavírus okozta krízisben meggyengült vállalkozások fogódzót kapjanak, és a lehető leggyorsabban megtalálják a kiutat.

A gyorsan és akár azonnal alkalmazható megoldások mellett közép- és hosszú távon is hasznosítható tanácsokat is igyekszünk nyújtani. Lehet, hogy most a leghasznosabb tanács a munkaerő-költségek gyors csökkentésére vonatkozik. De később fontos lehet azt is végiggondolni, mi mindent tehetünk annak érdekében, hogy a vállalkozás egy következő krízist könnyebben vészeljen át. Lehet szó akár az adózási forma átalakításáról, de akár arról is, hogy megtanuljunk olvasni az adatokból. Egy működő vállalkozás rengeteg adatot szolgáltathat a cégvezetésnek. Fontos azonban, hogy ezekből az adatokból információ legyen, amelyet aztán elemezni lehet. Az információk révén kiderülhet, mely termékcsoport hozza a legkevesebb bevételt, és azt is, milyen üzletrésztől érdemes inkább megválni.

Ha pedig váltanánk, vagy befejeznénk a vállalkozást, azt is alaposan át kell gondolni. Nem mindegy, mennyit ér a cég, s az sem, hogy egy üzletág vagy maga a társaság értékesítése milyen adózási következményekkel jár.

Forrás: saját

Ízelítő a kiadványban tárgyalt témakörökből:

− kettős könyvvitel vs pénzfogalmi szemlélet;
− kölcsönnyújtás kapcsolt vállalkozások között;
− üzleti modell és adótervezés;
− 6–7. számlaosztályok;
− az áfa tervezése;
− behajthatatlan követelés;
− időszakos ügyletek;
− kiva választása;
− veszteséges üzletágak, termékek;
− hitelezéssel kapcsolatos kérdések.

Az „Újrakezdés a válság után” című kiadvány ára bruttó 3490 forint.

Rendelje meg webáruházunkban most 10% kiadói kedvezménnyel!

MEGRENDELEM

Az Adózóna aktív előfizetői 20% kedvezménnyel juthatnak hozzá a kiadványhoz − erről emailben is tájékoztatni fogjuk őket.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close