hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent! Újrakezdés a válság után

  • adozona.hu

Egy válság váratlanul üti meg a vállalkozásokat és a gazdaságot. Elapadnak a bevételek, akadozik a szállítás, befagy a piac. A krízis közvetlen hatásai mellett azonban gyakran más okok is vannak a háttérben, amelyek miatt a vállalkozás bajba kerül, sőt a válság csak a felszínre hozza ezeket a problémákat. Kiadványunkban arra vállalkoztunk, hogy a koronavírus okozta krízisben meggyengült vállalkozások fogódzót kapjanak, és a lehető leggyorsabban megtalálják a kiutat.

A gyorsan és akár azonnal alkalmazható megoldások mellett közép- és hosszú távon is hasznosítható tanácsokat is igyekszünk nyújtani. Lehet, hogy most a leghasznosabb tanács a munkaerő-költségek gyors csökkentésére vonatkozik. De később fontos lehet azt is végiggondolni, mi mindent tehetünk annak érdekében, hogy a vállalkozás egy következő krízist könnyebben vészeljen át. Lehet szó akár az adózási forma átalakításáról, de akár arról is, hogy megtanuljunk olvasni az adatokból. Egy működő vállalkozás rengeteg adatot szolgáltathat a cégvezetésnek. Fontos azonban, hogy ezekből az adatokból információ legyen, amelyet aztán elemezni lehet. Az információk révén kiderülhet, mely termékcsoport hozza a legkevesebb bevételt, és azt is, milyen üzletrésztől érdemes inkább megválni.

Ha pedig váltanánk, vagy befejeznénk a vállalkozást, azt is alaposan át kell gondolni. Nem mindegy, mennyit ér a cég, s az sem, hogy egy üzletág vagy maga a társaság értékesítése milyen adózási következményekkel jár.

Forrás: saját

Ízelítő a kiadványban tárgyalt témakörökből:

− kettős könyvvitel vs pénzfogalmi szemlélet;
− kölcsönnyújtás kapcsolt vállalkozások között;
− üzleti modell és adótervezés;
− 6–7. számlaosztályok;
− az áfa tervezése;
− behajthatatlan követelés;
− időszakos ügyletek;
− kiva választása;
− veszteséges üzletágak, termékek;
− hitelezéssel kapcsolatos kérdések.

Az „Újrakezdés a válság után” című kiadvány ára bruttó 3490 forint.

Rendelje meg webáruházunkban most 10% kiadói kedvezménnyel!

MEGRENDELEM

Az Adózóna aktív előfizetői 20% kedvezménnyel juthatnak hozzá a kiadványhoz − erről emailben is tájékoztatni fogjuk őket.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close