hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-ellenőrzések: mutatjuk hol számíthatnak a héten revizorokra

 • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei a héten is végeznek helyszíni ellenőrzéseket. Továbbra is számíthatnak a NAV szakembereinek látogatására az autó- és gumiszervizek, de fókuszban maradnak az építkezések is. A helyszínen vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrizhetik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetve a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján egyéb helyszíneken is végezhetnek vizsgálatokat.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

DÉL-BUDAPEST

Ellenőrzések 2021. október 18-ától

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai 2021. október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket. A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Ellenőrzések 2021. júniusától

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

BÁCS-KISKUN MEGYE

Helyszíni ellenőrzések novemberben

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • 2021. november 16. (kedd): Nemesnádudvar, Sükösd;
 • 2021. november 22. (hétfő): Szabadszállás, Fülöpszállás.

BARANYA MEGYE

Novemberi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai november 15. és 21. között hétfőn Pécsett, az építőanyag-, a fa- és tüzelőanyag-kereskedőket, kedden Komlón a cipőboltokat, szerdán pedig Pécsett, a Rókus utcai vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Novemberi helyszíni ellenőrzések

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei szépségápolási és masszázsszolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Operatív ellenőrzés helyszínei Hajdú-Bihar megyében 2021. november 15.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 15-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Komárom-Esztergom megyében a 46–47. héten

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 15. és 26. között a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 46. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. november 15. és 19. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2021. november 15. (hétfő): Rétsági járás,
 • 2021. november 16. (kedd): Salgótarjáni járás,
 • 2021. november 17. (szerda): Pásztói járás,
 • 2021. november 18. (csütörtök): Balassagyarmati járás,
 • 2021. november 19. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a gumiabroncs-kereskedelemmel, -szereléssel és -javítással foglalkozó vállalkozásoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Somogy megyében a 46. héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten, az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • tüzépeken és építőanyag-kereskedésekben,
 • gazdaboltokban és mezőgazdasági üzletekben,
 • építkezéseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

TOLNA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Tolna megyében (46. hét)

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 15. és 19. között a ruhaárusokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2021. november 15. (hétfő): Dunaföldvár,
 • 2021. november 16. (kedd): Paks,
 • 2021. november 17. (szerda): Szekszárd,
 • 2021. november 18. (csütörtök): Dombóvár,
 • 2021. november 19. (péntek): Tolna.

VESZPRÉM MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Veszprém megyében a 46. héten

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 15. és 19. között az alábbi településeken ellenőrzik a lábbeli- és ruházati üzleteket:

 • 2021. november 15. (hétfő): Balatonfüred,
 • 2021. november 16. (kedd): Veszprém,
 • 2021. november 17. (szerda): Pápa,
 • 2021. november 18. (csütörtök): Tapolca,
 • 2021. november 19. (péntek): Balatonalmádi.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében 2021. november 1-jétől

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. november 1. és december 19. között a jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket ellenőrzik. A revizorok a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs