4 találat a(z) zrt cimkére

Ingatlannal rendelkező magyar zrt. svájci tulajdonos illetékfizetése 3. kiegészítése kérésének befejezése Kérdés

Amennyiben a svájci társaságok átalakulása nem kedvezményezett lenne továbbra is kérdésünk, hogy a befogadó svájci társaság mint jogutód (az Art. 6. § (3) bekezdése, valamint a Ptk. 3:44 § és 3:39 § alapján) örökli az Illeték tv. 19. § (5) a) pontjában szereplő a beolvadt jogelőd svájci cég 50 százalék illetékcsökkentési jogát, mivel beolvadás előtt a beolvadó társaságnak is 50% tulajdonrésze volt. (Jogutód a beolvadó társaság tartozásait is örökli.) A fentiek alapján megállapítható, hogy esetünkben a svájci befogadó társaságnak a tulajdonszerzése miatt illetékfizetési kötelezettsége nem lesz belföldön? Be kell-e jelenteni belföldön az illetékfizetési kötelezettség hiányát?

Ideiglenes tőketartalék Kérdés

Zrt. egyszemélyes, a tulajdonos helyezhet-e ideiglenesen tőketartalékba pénzeszközt, kft-khez hasonlóan?

Cégtulajdonosok figyelem! Itt a teendők listája és határideje Cikk

A jogi személyek legfeljebb két év türelmi időt kapnak, hogy létesítő okirataikat összhangba hozzák a jövő márciustól hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvvel. 160-170 ezer kft-t érint az a rendelkezés, amely szerint 2016. március 15-éig a törzstőkét a jelenlegi minimum 500 ezerről legalább 3 millió forintra kell megemelni. A 2014. március 15-e előtt megkötött szerződéseket nem kötelező, de sok esetben érdemes lehet módosítani az új Ptk-hoz igazítva: különösen az adásvételi és a vállalkozási szerződéseket, ahol az új törvény többek között lehetővé teszi, hogy hibás teljesítés esetén hosszabb ideig lehessen kijavítást, cserét vagy árleszállítást kérni – összegezte a Szecskay Ügyvédi Iroda a Ptk. átmeneti rendelkezéseiről szóló hétfő esti zárószavazást.

Több elektronikusan előállított részvény lehet Cikk

A jövőben a zrt-k áttérhetnek dematerializált részvényről nyomdai úton előállítottra, emiatt nőhet az előbbiek népszerűsége - írja a vg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék két gazdasági társaság között

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletnyitási kedvezmények

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close