28 találat a(z) zárjegy cimkére

A 8-as úton száguldozott 130 ezer szál csempészett cigarettával Cikk

Több mint 130 ezer szál magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a 8-as út Vas vármegyéhez tartozó szakaszán – közölte ma közösségi oldalán a hatóság.

Négymillió forintnyi adózatlan cigaretta az M1-esen Cikk

Csaknem négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán.

Nem nyughatnak a csempészek, zár nélküli cigarettát és pálinkát foglalt le a NAV Cikk

Adózatlan cigarettát talált a NAV egy román sofőrnél Hegyeshalomnál és egy bolgár sofőrnél Nagylaknál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Cigarettacsempészt füleltek le a rendőrök Cikk

Több mint tízmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak egy román férfi autójában a csengersimai magyar-román határátkelőhelyen – közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

Feketéző kocsmák, presszók, éttermek: jövedéki csalás majdnem minden harmadik ellenőrzött vendéglátóhelyen Cikk

Csaknem minden harmadik üzletben jogsértést tártak fel a pénzügyőrök az ország egész területén.

NAV: friss információs füzet a jövedéki termékek kis- és nagykereskedelméről Cikk

A szabadforgalomba bocsátott, tehát adózott jövedéki termékekkel a jövedéki engedélyes kereskedők (nagykereskedők) és a jövedéki kiskereskedők kereskedhetnek – szögezi le ma közölt információs füzetében a NAV.

Dohánygyártmánynak minősül a dohányt nem tartalmazó hevítőrúd is, szálanként 35 forint a jövedéki adója Cikk

2023. február elsejétől a dohányt nem tartalmazó – például gyümölcsös, gyógynövényes – hevítőrudak is bekerültek a dohánygyártmányok körébe, és 2023. július elsejétől csak dohányboltban lesznek beszerezhetők – közölte honlapján a NAV.

Megint módosult a jövedéki törvény Cikk

Több ponton átszabták a jövedéki adóról szóló szóló törvényt a jogalkotók a Magyar Közlöny 209. számában kihirdetett, az egyes bányászati és gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló 2022. évi LXIV. törvény egyik fejezetében.

Leesett a zárjegy, bírságolt az adóellenőr Cikk

Vendéglátóegység pár hónapja jövedéki ellenőrzést kapott. Ezt megelőzően egy kóstoltatással egybekötött rendezvény során az egyik rövidital zárjegye leesett a fóliázott üveg nyakáról a felbontást követően. A NAV jövedéki ellenőrzés során ezt a rövidital palackot minimális ital tartalommal lefoglalta és elsőfokon, majd másodfokú határozat alapján 30 ezer forint bírságot szabott ki – írta olvasónk, majd így folytatta: A vállalkozás kivás, tehát nem is a bírság mértéke a probléma, hanem a bírság okán kikerülne a számára kedvezőbb kiva alól. Lenne lehetőség méltányosságot kérni, ha fotó, a kóstolón részvevők és az italnagyker is alátámasztja a zárjegy korábbi meglétét és a szeszes ital eredetét? Ha nincs méltányosság, ez esetben a kiva alóli kitiltás ez évre vonatkozik vagy bizonyos időszakra? A kérdésekre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Jövedéki ellenőzés – leesett zárjegy Kérdés

Hajóztatták a cigarettát Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mohácsi munkatársai csaknem 200 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tolóhajó raktárában, olvasható a NAV honlapján.

Dohánytermékekkel kapcsolatos változások 2020. július 1-jétől Cikk

Július 1-jétől változnak az egyes dohánygyártmányokra vonatkozó jövedéki szabályok. A NAV közzétette a legfontosabb változások.

18 millió forint értékű cigit csempészett, elkapták a rendőrök Cikk

Elfogtak a rendőrök egy férfit, akinek az autójában tizennyolcmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak Tiszabecs környékén – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Imitált dohányzás: csökkenne a nikotin nélküli töltőfolyadék jövedéki adója Cikk

Néhány jövedéki szabály módosítását is bevarrtak az előterjesztők a T/6576. számú „A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításával és a nemdohányzók védelmével összefüggő egyes törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatba.

Zárjegy nélküli pálinkával bukott le egy zöldséges Cikk

Egy budapesti, elsősorban zöldséget és gyümölcsöt forgalmazó kiskereskedelmi egységben 24 palack jelöletlen pálinkát találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a tételeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Generálkivitelező számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Upwork Global inc. számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi áfamentes határ, számlázás nem EU-s országba

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31