6 találat a(z) vezető beosztású cimkére

Orvosi vizsgálat díjának adózása Kérdés

Üzemanyagkártya-juttatás Kérdés

Felmondás vezetőknek: indokolni nem kell, de vannak buktatók Cikk

A vezetőkkel szemben támasztott fokozott bizalmi elvárásokra, illetve erősebb munkaerő-piaci pozíciójukra tekintettel a munkáltató egyoldalúan, igen rugalmasan szüntetheti meg a vezető munkaviszonyát. A munkaviszony megszüntetése ugyanakkor még a vezető esetében is sok esetben támadható.

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Vezető állást (főkönyvelő) lehet-e, illetve szabályos-e kölcsönzött munkaerővel betöltetni?

Bérfizetés euróban: mikor tilos, mikor nem? Cikk

A munkabért forintban kell megállapítani és kifizetni, más pénznemben csak a külföldi munkavégzés idejére vagy abban az esetben lehet, ha jogszabály így rendelkezik. Mi történik, ha a törvény ezen eltérést nem engedő rendelkezése ellenére a felek mégis úgy állapodnak meg, hogy a munkavállaló például euróban kapja a bérét? Miért kivételes az ügyvezető esete?

Vezető állású munkavállaló további jogviszonya Kérdés

Tiosztelt Szakértő! Az alábbi probléma megoldásához szeretném kérni a segítségét: Költségvetési intézményként működő színházban magasabb vezetőként igazgató kinevezésére került sor. A Kjt. 22/B §-át, illetve a 150/1992. kormányrendelet 5. paragrafusát figyelembe véve az igazgató foglalkoztatása az Mt. vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályai szerint történik. Tekintettel arra, hogy az igazgató színész, ezért szeretne mind a saját, mind meghívás esetén más színházban is vállalni előadást. Az Ávr. 51. § (2) bekezdése elvileg nem zárja ki megbízási szerződés megkötését, mivel nem munkakörbe tartozó feladat lenne, az Mt. 211. § (1) bekezdése szerint azonban a vezető további munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet és a 294. § (1) bek f) pontja alapján a megbízási szerződés ebbe beletartozik. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e esetleg valamilyen egyéb jogszabályi rendelkezés, ami erre az esetre alkalmazható lenne annak érdekében, hogy az egyébként a színházi életben gyakorlatban elég sokszor előforduló további munkavégzésként végzett előadóművészi tevékenység folytatása jogszerűen történhessen mind a saját, mind esetleg más intézményben?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nem pénzbeli juttatás, jogviszonyváltozás esetén

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kétéves szabály az innovációs járuléknál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kiva-kedvezmény munkaerőpiacra lépő után

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs