15 találat a(z) vezérigazgató cimkére

Profitnövekedésre számít idén a vezérigazgatók többsége Cikk

Profitnövekedésre számít idén a vezérigazgatók többsége a kedvezőtlen világgazdasági környezet ellenére – mutat rá az EY legfrissebb, 21 országban, köztük Franciaországban, Németországban, Olaszországban 1200 CEO részvételével készült nemzetközi felmérése. A döntéshozók a hatékonyságnövelésre fókuszálnak, felgyorsítanák a szervezeti átalakításokat – áll az EY közleményében.

Százmilliót tett zsebre a T-Systems volt vezére ügyészségi vádak szerint Cikk

A győri ügyészség Kaszás Zoltánt, a T-Systems Magyarország volt vezérigazgatóját jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével és vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja. Ha elítélik, 100.960.356 Ft összegű vagyonelkobzás és öt év letöltendő börtönbüntetés vár rá – írja a 444.hu.

Egyszemélyes részvénytársaság vezérigazgatójának közterhei Kérdés

Optimistábbak a vezérigazgatók, de cégük hosszú távú fennmaradása miatt aggódnak Cikk

Az előző évhez képest több mint kétszeresére, 18-ról 38 százalékra nőtt azoknak a vezérigazgatóknak az aránya, akik a globális gazdaság növekedését várják a következő 12 hónapban, ugyanakkor a fokozódó technológiai és éghajlati nyomás miatt a vezetők 45 százaléka aggódik vállalata hosszú távú fennmaradása miatt - derül ki a PwC 27. Globális vezérigazgatói felméréséből, amelynek összefoglalóját pénteken küldték el az MTI-nek.

Nem tervez létszámcsökkentést, de áremelést igen a magyar cégvezetők többsége Cikk

Áremeléssel és a működési költségek mérséklésével enyhítenék a válság hatásait a vezérigazgatók a PwC felmérése szerint. A PwC Magyarország tizenkettedik alkalommal kérdezte meg személyes interjúk keretében a hazai vállalatvezetőket arról, hogyan látják az elkövetkező időszakot, a gazdasági környezetet, saját üzleti helyzetüket, illetve milyen kockázatoktól tartanak és ezekre milyen stratégiai, szervezeti válaszokat formálnak. A felmérésben 267 magyarországi vezérigazgató vett részt 2022 októbere és decembere között.

Állásfoglalás kérése, hipa megosztása Kérdés

Vezérigazgató szabadsága Kérdés

Zrt. vezérigazgató megbízási jogviszony és egyéb munkakör munkaviszony Kérdés

Az adóterhelés növekedésétől tart a magyar vállalatvezetők fele egy felmérés szerint Cikk

A PwC Magyarország az elmúlt tíz év során minden évben felmérte a hazai vállalatok vezérigazgatóinak várakozásait. A kutatás kezdete óta sosem tapasztalt mértékű az optimizmus a globális gazdaság és a magyar gazdaság növekedési ütemével kapcsolatban. 2021-re minden második vállalat létszámnövekedéssel kalkulál. A pandémia azonban elmélyítette azokat az aggodalmakat, amelyekkel a vezetők eddig is kénytelenek voltak szembenézni. Míg tavaly 21 százalék tartott az adóterhek növekedésétől, ez az arány idén 50 százalék, a válsághelyzetekre való felkészültség, a munkaerő romló egészségügyi állapota és a félrevezető tájékoztatás szintén nagyot ugrott előre a kockázati tényezők listáján a vezérigazgatók szemében.

McDonald's: leváltották a vezérigazgatót, mert beleszeretett egy alkalmazottba Cikk

Távozott a McDonald's-tól Steve Easterbrook elnök-vezérigazgató, miután kiderült, hogy szerelmi viszonyt folytatott egy alkalmazottjával – tudatta az amerikai gyorsétteremlánc.

Zrt. vezérigazgatója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Zrt. vezérigazgatóját mely esetekben kell bejelenteni T1041-esen? Köszönettel.

12 év után távozik a Magyar Telekom vezérigazgatója Cikk

Távozik a társaságtól a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, az új vezérigazgató Rékasi Tibor lesz.

Vezetőállású munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése nyugdíjazás miatt Kérdés

Zrt. vezérigazgató foglalkoztatása munkaviszonyban történik. A munkáltatói jogokat a vezérigazgató látja el. A vezérigazgató munkavállaló 2017.03.29-én 63. éves + 183 nap = 2017.09.28-án lesz nyugdíjas. Munkaviszonyát 2017.09.27-tel közös megegyezéssel megszüntetné és amennyiben lehetséges és nem tiltja semmi, 2017.09.29-el újra munkaviszonyt létesítene. Amennyiben nem lehetséges a gyors visszalépés azt az időszakot, hogy lehetne megoldani, esetleg megbízásos jogviszonnyal? A munkáltató részéről a munkaviszony megszüntetését és az újra létesítést a vezérigazgató munkavállaló aláírhatja magának, vagy szeptember hónapra az igazgatótanácsnak a tagjai közül valakit meg kell bíznia a vezérigazgató feletti munkáltatói jogok gyakorlásával? Köszönettel: Vasóczki Ildikó Adó-tudor Kft.

Zrt. vezérigazgató Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megmondom őszintén, teljesen össze vagyok zavarodva az alábbiak miatt. Olvasom a 2013. V. törvényt, amelyben már a Gt. is szerepel. A 3:113. § (2) pont általában a cégvezetőre vonatkozik. "A cégvezetőre a vezető tisztségviselőkkel kapcsolatos kizáró és összeférhetetlenségi okokat megfelelően alkalmazni kell". A 3.115. § foglalkozik az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL. A KIZÁRÓ okokat azonban sehol nem találtam. Azután a 3:283. § leírja, hogy zrt.-nél az igazgatóság jogait vezető tisztségviselőként vezérigazgató gyakorolja. A 3:287. § pedig az igazgatótanács - zrt.-nél vezérigazgató - gondolom - függetlenségét írja elő. Nálunk a következő a helyzet: zrt., egyetlen részvényessel, akinek tulajdonában a részvények 100 százaléka áll. A vezérigazgató a tulajdonos édesanyja, aki 2016. novemberig egyben munkaviszonyban is állt a zrt.-nél. A munkaviszony megszüntetésre került a fentebb leírt 2013. V. törvény 3:287. §-a miatt, mivel aki munkaviszonyban áll a zrt.-nél, az nem lehet ugyanannak a zrt.-nek vezérigazgatója. A tulajdonos édesanyja egyben saját jogú nyugdíjas. Az lenne a kérdésem, hogy helyes volt-e a döntés, hogy a munkaviszonyt a saját maga által vezérigazgatóként irányított zrt.-ben megszüntettük, illetve ennek ellenére kell-e valamilyen tb-járulékot fizetnie, mint például egy kft. ügyvezetőjének, aki ezt a feladatot ingyen látja el, de be kell jelenteni (szintén nyugdíjas) és egészségbiztosítási járulékot kell utána fizetni? Előre is köszönöm szíves válaszukat. Tisztelettel: Anderlikné

Bejelentési kötelezettség vezérigazgatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy zrt. vezérigazgatója térítés nélkül végzi a vezérigazgatói feladatokat, esetenként a tevékenységi körbe tartozó tanácsadási tevékenységet is személy szerint ő látja el. Más munkahelyen heti 36 órás főfoglalkozású munkaviszonya van. A zrt.-ben a részvényeket ő jegyzi. Az lenne a kérdésem, be kell-e jelenteni a 1041-es adatlapon a vezérigazgatót, 1. ha csak vezérigazgatói tevékenységet lát el? 2. ha emellett más tevékenységet is ellát? Köszönöm szépen, üdvözlettel VA

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink