10 találat a(z) vezérigazgató cimkére

Állásfoglalás kérése, hipa megosztása Kérdés

Vezérigazgató szabadsága Kérdés

Zrt. vezérigazgató megbízási jogviszony és egyéb munkakör munkaviszony Kérdés

Az adóterhelés növekedésétől tart a magyar vállalatvezetők fele egy felmérés szerint Cikk

A PwC Magyarország az elmúlt tíz év során minden évben felmérte a hazai vállalatok vezérigazgatóinak várakozásait. A kutatás kezdete óta sosem tapasztalt mértékű az optimizmus a globális gazdaság és a magyar gazdaság növekedési ütemével kapcsolatban. 2021-re minden második vállalat létszámnövekedéssel kalkulál. A pandémia azonban elmélyítette azokat az aggodalmakat, amelyekkel a vezetők eddig is kénytelenek voltak szembenézni. Míg tavaly 21 százalék tartott az adóterhek növekedésétől, ez az arány idén 50 százalék, a válsághelyzetekre való felkészültség, a munkaerő romló egészségügyi állapota és a félrevezető tájékoztatás szintén nagyot ugrott előre a kockázati tényezők listáján a vezérigazgatók szemében.

McDonald's: leváltották a vezérigazgatót, mert beleszeretett egy alkalmazottba Cikk

Távozott a McDonald's-tól Steve Easterbrook elnök-vezérigazgató, miután kiderült, hogy szerelmi viszonyt folytatott egy alkalmazottjával – tudatta az amerikai gyorsétteremlánc.

Zrt. vezérigazgatója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Zrt. vezérigazgatóját mely esetekben kell bejelenteni T1041-esen? Köszönettel.

12 év után távozik a Magyar Telekom vezérigazgatója Cikk

Távozik a társaságtól a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, az új vezérigazgató Rékasi Tibor lesz.

Vezetőállású munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése nyugdíjazás miatt Kérdés

Zrt. vezérigazgató foglalkoztatása munkaviszonyban történik. A munkáltatói jogokat a vezérigazgató látja el. A vezérigazgató munkavállaló 2017.03.29-én 63. éves + 183 nap = 2017.09.28-án lesz nyugdíjas. Munkaviszonyát 2017.09.27-tel közös megegyezéssel megszüntetné és amennyiben lehetséges és nem tiltja semmi, 2017.09.29-el újra munkaviszonyt létesítene. Amennyiben nem lehetséges a gyors visszalépés azt az időszakot, hogy lehetne megoldani, esetleg megbízásos jogviszonnyal? A munkáltató részéről a munkaviszony megszüntetését és az újra létesítést a vezérigazgató munkavállaló aláírhatja magának, vagy szeptember hónapra az igazgatótanácsnak a tagjai közül valakit meg kell bíznia a vezérigazgató feletti munkáltatói jogok gyakorlásával? Köszönettel: Vasóczki Ildikó Adó-tudor Kft.

Zrt. vezérigazgató Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megmondom őszintén, teljesen össze vagyok zavarodva az alábbiak miatt. Olvasom a 2013. V. törvényt, amelyben már a Gt. is szerepel. A 3:113. § (2) pont általában a cégvezetőre vonatkozik. "A cégvezetőre a vezető tisztségviselőkkel kapcsolatos kizáró és összeférhetetlenségi okokat megfelelően alkalmazni kell". A 3.115. § foglalkozik az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL. A KIZÁRÓ okokat azonban sehol nem találtam. Azután a 3:283. § leírja, hogy zrt.-nél az igazgatóság jogait vezető tisztségviselőként vezérigazgató gyakorolja. A 3:287. § pedig az igazgatótanács - zrt.-nél vezérigazgató - gondolom - függetlenségét írja elő. Nálunk a következő a helyzet: zrt., egyetlen részvényessel, akinek tulajdonában a részvények 100 százaléka áll. A vezérigazgató a tulajdonos édesanyja, aki 2016. novemberig egyben munkaviszonyban is állt a zrt.-nél. A munkaviszony megszüntetésre került a fentebb leírt 2013. V. törvény 3:287. §-a miatt, mivel aki munkaviszonyban áll a zrt.-nél, az nem lehet ugyanannak a zrt.-nek vezérigazgatója. A tulajdonos édesanyja egyben saját jogú nyugdíjas. Az lenne a kérdésem, hogy helyes volt-e a döntés, hogy a munkaviszonyt a saját maga által vezérigazgatóként irányított zrt.-ben megszüntettük, illetve ennek ellenére kell-e valamilyen tb-járulékot fizetnie, mint például egy kft. ügyvezetőjének, aki ezt a feladatot ingyen látja el, de be kell jelenteni (szintén nyugdíjas) és egészségbiztosítási járulékot kell utána fizetni? Előre is köszönöm szíves válaszukat. Tisztelettel: Anderlikné

Bejelentési kötelezettség vezérigazgatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy zrt. vezérigazgatója térítés nélkül végzi a vezérigazgatói feladatokat, esetenként a tevékenységi körbe tartozó tanácsadási tevékenységet is személy szerint ő látja el. Más munkahelyen heti 36 órás főfoglalkozású munkaviszonya van. A zrt.-ben a részvényeket ő jegyzi. Az lenne a kérdésem, be kell-e jelenteni a 1041-es adatlapon a vezérigazgatót, 1. ha csak vezérigazgatói tevékenységet lát el? 2. ha emellett más tevékenységet is ellát? Köszönöm szépen, üdvözlettel VA

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kivás bt. beltag jövedelme

Széles Imre

tb-szakértő

Kata új szabálya

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlan-bérbeadás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs