31 találat a(z) versenyképesség cimkére

Milliárdokat kaptak a kkv-k Cikk

Versenyképességének javítására és kutatásfejlesztésre 101 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 4,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatással összesen közel 8 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg – tájékoztatta pénteken az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

5G technológia: ez lehet a kitörési pont Magyarország számára Cikk

Kitörési pont lehet Magyarország számára az 5G technológia, amely a gazdaság- és iparfejlesztés új dimenzióit nyitja meg.

Csaknem száz kkv nyert versenyképességi támogatást Pest megyében Cikk

96 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el versenyképességének erősítésére, beruházások végrehajtására 1,1 milliárd forintot, valamint 11 ipari park fejlesztésére kaptak 2,8 milliárd forintot pest megyei önkormányzati szervezetek a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (VEKOP) - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára. Az államtitkár ismertette, a nyertesek beruházásainak teljes értéke meghaladja az 5,9 milliárd forintot.

További járulékcsökkentés kell a versenyképesség növeléséhez Cikk

A magyarországi vállalatok még mindig hátrányos helyzetben vannak a foglalkoztatásra rakodó adó- és járulékterhek terén a visegrádi országokkal összehasonlítva, további csökkentésre lenne szükség – hangsúlyozza az RSM tanácsadó cég.

A bürokráciacsökkentés folytatását ígéri a kormány Cikk

Folytatódik a bürokráciacsökkentés – közölte Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában és az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

Csak a hangulatot vagy a versenyképességet is javítja a társasági adó csökkentése? Cikk

Vonal alatti tétel, csupán közhangulat-javító, főleg a nagyvállalatoknak kedvez, mások szerint javítja a versenyképességet a társasági adó 9 százalékra mérséklése – derül ki többek között az MTI által megkérdezett szakemberek válaszaiból.

Nagyrészt szubjektív adatokból építkeztek az ország versenyképességéről készült felmérésnél, mondja az NGM Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált egy – az Adózóna által is közölt – mai MTI-hírre, amely a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) felmérése alapján készült.

Még sosem volt ilyen gyenge Magyarország versenyképessége Cikk

Ahogy a korábbi években, úgy az idén is Svájc a világ legversenyképesebb állama a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) szerdán megjelent felmérése szerint. A 138 országot tartalmazó listán Magyarország a 69. helyen áll.

Chikán: tovább csúszunk a lejtőn, ha nem lesz gazdaságpolitikai változás Cikk

Magyarország nemzetközi megítélése 1960 óta nem volt olyan rossz, mint most – jelentette ki Chikán Attila közgazdászprofesszor, aki szerint Magyarországon gazdasági irányváltásra, korrupciócsökkentésre, bizalomerősítésre, tudásalapú fejlődésre van szükség.

Ezért sok és ezért kevés a minimálbér Cikk

Szinte biztos, hogy 100 ezer forint fölé emelkedik jövőre a minimálbér összege, ezzel pedig átlépünk egy bűvös határt. Pró és kontra érvek is vannak a béremelés mellett, ám egy kérdés ilyenkor biztosan felvetődik: mennyire reális a magyar gazdaság teljesítményéhez képest a jelenlegi bérszínvonal? Többet kellene keresnünk, netán keresünk is, csak a hivatalos statisztikákban ez nem látszik? A válaszokat a versenyképesség, foglalkoztatottsági szint és a feketemunka területén kell keresni.

Nyelvleckét ajánlanak Matolcsyéknak az adószakértők Cikk

A jövő évtől induló egykulcsos adórendszer nem lesz áttekinthetőbb és hatékonyabb a jelenleginél, ahhoz ugyanis el kellene törölni a kedvezményeket, a cafetériát és az adójóváírást. Az adóváltozások a gazdaság versenyképességét sem javítják ugyanis a könnyítéseket ellensúlyozzák a különadók. Az érdemi javulás érdekében radikálisan vissza kell vágni a kiadásokat, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársait meg kell tanítani fogalmazni és ki kell gyomlálni a rendszerből az adminisztrációs abszurdumokat.

Békesi esélytelenségről és adócsökkentésről Cikk

Esély sincs arra, hogy Magyarország versenyképessége javuljon a régióban, ha az adó és járulék centralizáció a mai 40 százalékról nem csökken 30 százalék körüli szintre, mint Szlovákiában - mondta Békesi László volt pénzügyminiszter a hétfőn rendezett budapesti "Pénzügyi csúcstalálkozón".

Vámosi és az adóreform: kíváncsian várom a kormányzati téziseket Cikk

Gazdasági Versenyképességi Tanács. A köztudatba Versenyképességi Kerekasztal elnevezéssel berobbant szervezet tagjai olyan személyek, akik a gazdasági élet különböző pontjain tevékenykednek. Társadalmi bizottság, a kormányfő felkérésére jött létre azzal a feladattal, hogy a 2009-es bevezetésű „adóreformra” tegyen javaslatot. A bizottság lanyha intenzitással, több mint fél év múlva, elnagyolt elképzeléssel állt elő - legalábbis, ami a sajtóban megjelent.

A munkaadói járulékok 8-10 százalékpontos csökkentését javasolja a GVK Cikk

A munkaadói járulékok 8-10 százalékpontos csökkentése révén évente 180-200 milliárd forinttal kisebb lehetne az élőmunka terhelése - ez a Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal (GVK) hétfői ülésén megfogalmazott, 2009-től bevezethető adóváltoztatások egyik legfontosabb eleme.

Csökkenteni kell az élőmunka-terheket, de miből? Cikk

A kormány és a szakma között konszenzus van abban, hogy az élőmunka terheket csökkenteni kell. Az adóterhet azonban csak úgy lehet csökkenteni, ha annak forrását megteremtik - mondta Zara László, az Adó- és Könyvvizsgálói Egyesület elnöke a Napi Gazdaság adókonferenciáján. A felszólaló szakértők szerint az ehhez szükséges pénz egy részét az adóellenőrzési szigor növelésével és a hatósági munka hatékonyabbá tételével lehetne megteremteni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő, termőföld eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő eszköztámogatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég osztalékfizetése ingatlanban

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close