71 találat a(z) vagyonosodási vizsgálat cimkére

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokkal sokkol a NAV Cikk

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokat indított az adóhatóság, szinte minden héten lehet eggyel találkozni, amelyek – egyelőre úgy tűnik – többnyire a bírósági eljárásban is megállják a helyüket. Kik, mikor számíthatnak rá, és mekkora lehet a büntetés?

Adóellenőrzés 2018: alapszabályokat rejtett rendeletbe a kormány Cikk

Az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény (Air. 2017. évi CLI.) említés szintjén megjegyzi, hogy az adóellenőrzés részletszabályait egy kormányrendelet fogja tartalmazni. Nem gondoltuk azonban, hogy a legfontosabb szabályokat nem a törvényben, hanem a kormányrendeletben találjuk, amelyeket a 2018-tól induló, illetve a megismételt eljárásokban kell alkalmazni. Ezzel a legfontosabb adójogszabályokat elég a kormánynak módosítania, nem kell hozzá az Országgyűlés. A rendeletbe kerültek át például a becsléssel kapcsolatos szabályok is.

Vagyonosodási vizsgálatok: itt a vége, fuss el véle...!? Cikk

Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, emiatt több milliárd forint bevételtől esik el az állam – írja a Magyar Nemzet.

Kötelező vagyonosodási vizsgálatot sürget a politikusoknál az LMP Cikk

Ötpárti egyeztetést kezdeményez az LMP azon javaslatuk megvitatására, amely – a vagyonnyilatkozatok helyett – kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő a politikusok esetében.

Kata és az osztalékot kiváltó adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a katába belépő cégnél, miután megfizeti az osztalékot kiváltó adót, a magánszemély tagoknál, akik kiadózóvá vállnak, az adó alapjának adóval csökkentett összege a magánszemélyek jövedelmét képezi-e? Egy esetleges vagyonosodási vizsgálatnál figyelembe vehető-e a kiadások fedezetéül?

A perek 22 százalékát elveszítette a NAV Cikk

Egyre nehezebb dolga van annak, aki győztesen szeretné elhagyni a tárgyalótermet az adóhivatal ellen indított perben. Korábban a keresetek hetven százalékát megnyerte a hatóság, tavaly viszont száz ügyből 78-ban az ügyfél ellen ítélt a bíróság. Az adófizetők 2015-ben is tízmilliárdok miatt perelték be a hivatalt – írta a Magyar Idők.

Megjelent a januári VálaszAdó Cikk

Az új évet megúsztuk új adók nélkül, de az adó- és tb-változások ezúttal sem maradtak el. Rengeteg kisebb-nagyobb módosításra kell figyelniük az adózóknak, ha büntetlenül szeretnék átvészelni az esetleges ellenőrzéseket.

Vagyonosodási vizsgálathoz büntetőeljárás is jár Cikk

A vagyonosodási vizsgálattal úgy jártunk, mint a Jereváni Rádióval (nem osztogatnak, hanem fosztogatnak): nem enyhül, hanem szigorodik. Annak pedig fele sem tréfa, hogy „jár” hozzá a büntetőeljárás is.

Vagyonosodási vizsgálat kijátszva? Mosó Mesterek Mosodája Cikk

A NAV pénzügyi nyomozói a minap füleltek le egy bűnszervezetet irányító nyíregyházi ügyvédet. A „vállalkozó szellemű” férfi cégtemetőt is működtetett. Ennek és egy – 1993 óta szökésben lévő – olasz maffiafőnök viselt dolgainak ürügyén nagyító alá vesszük a törvényes pénzmosás új szabályait. Magyarországon ugyanis ilyen is létezik, amelynek hallatán még talán a Cosa Nostra hírhedt vezére is elismerően bólogatna.

Orbán, Lázár és Mészáros Lőrinc ellen kezdeményeznek vagyonosodási vizsgálatot Cikk

A Demokratikus Koalíció vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Orbán Viktor, Lázár János és Mészáros Lőrinc "magyar állampolgárokkal" szemben – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Matolcsy ellen Cikk

Az Együtt szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a közéletből, mert hazudott és csalt a vagyonnyilatkozatával.

Veszélyes szülői kölcsönre hivatkozni vagyonosodási vizsgálatnál Cikk

Rendre felmerülő kérdés, elfogadja-e az adóhatóság egy vagyonosodási vizsgálatban a szülői kölcsönre hivatkozást. Milyen feltételeket vizsgálnak? Lehet-e kölcsönadó a nagyszülő? Finanszírozhatta-e a szülő a megvásárolt ingatlant? Vizsgálható-e ilyen esetben a kölcsönadó szülő?

Vagyonosodási vizsgálathoz vezető „banánhéjak” Cikk

Könnyen vagyonosodási vizsgálat főszereplőjévé válhatunk, ha világ körüli luxusutazásunk legemlékezetesebb pillanatairól készült fotóinkat közkinccsé tesszük a világhálón. Ha – mondjuk – minimálbérrel bejelentett vállalkozók vagyunk, számíthatunk rá, nem csupán szomszédaink lesznek kíváncsiak arra, miből tellett nekünk erre (is).

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

Az utóbbi hetekben – ahogy mondani szokás – még a csapból is a reklámadó folyt. Nem véletlenül. Augusztus 15-étől hatályba lépett az új közteherről szóló törvény módosított változata, és legkésőbb augusztus 21-én már be is kellett küldeni az adóhatósághoz a bevallásokat és befizetni az előlegeket.

Ötven vagyonosodási vizsgálat, félmilliárdos adóhiány Cikk

Tolna megyében 2013-ban ötven vagyonosodási vizsgálatot végeztek, amelyből 24 esetben állapítottak meg visszaélést, tudta meg a teol.hu a NAV Megyei Adóigazgatóságától.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pedagógus nyári táboroztatásának adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Adóköteles munkába járás – saját gépkocsi

Lepsényi Mária

adószakértő

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close