71 találat a(z) vagyonosodási vizsgálat cimkére

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokkal sokkol a NAV Cikk

Új típusú vagyonosodási vizsgálatokat indított az adóhatóság, szinte minden héten lehet eggyel találkozni, amelyek – egyelőre úgy tűnik – többnyire a bírósági eljárásban is megállják a helyüket. Kik, mikor számíthatnak rá, és mekkora lehet a büntetés?

Adóellenőrzés 2018: alapszabályokat rejtett rendeletbe a kormány Cikk

Az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény (Air. 2017. évi CLI.) említés szintjén megjegyzi, hogy az adóellenőrzés részletszabályait egy kormányrendelet fogja tartalmazni. Nem gondoltuk azonban, hogy a legfontosabb szabályokat nem a törvényben, hanem a kormányrendeletben találjuk, amelyeket a 2018-tól induló, illetve a megismételt eljárásokban kell alkalmazni. Ezzel a legfontosabb adójogszabályokat elég a kormánynak módosítania, nem kell hozzá az Országgyűlés. A rendeletbe kerültek át például a becsléssel kapcsolatos szabályok is.

Vagyonosodási vizsgálatok: itt a vége, fuss el véle...!? Cikk

Egy éve gyakorlatilag nem végez vagyonosodási vizsgálatot az adóhivatal, emiatt több milliárd forint bevételtől esik el az állam – írja a Magyar Nemzet.

Kötelező vagyonosodási vizsgálatot sürget a politikusoknál az LMP Cikk

Ötpárti egyeztetést kezdeményez az LMP azon javaslatuk megvitatására, amely – a vagyonnyilatkozatok helyett – kötelező vagyonosodási vizsgálatot írna elő a politikusok esetében.

Kata és az osztalékot kiváltó adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a katába belépő cégnél, miután megfizeti az osztalékot kiváltó adót, a magánszemély tagoknál, akik kiadózóvá vállnak, az adó alapjának adóval csökkentett összege a magánszemélyek jövedelmét képezi-e? Egy esetleges vagyonosodási vizsgálatnál figyelembe vehető-e a kiadások fedezetéül?

A perek 22 százalékát elveszítette a NAV Cikk

Egyre nehezebb dolga van annak, aki győztesen szeretné elhagyni a tárgyalótermet az adóhivatal ellen indított perben. Korábban a keresetek hetven százalékát megnyerte a hatóság, tavaly viszont száz ügyből 78-ban az ügyfél ellen ítélt a bíróság. Az adófizetők 2015-ben is tízmilliárdok miatt perelték be a hivatalt – írta a Magyar Idők.

Megjelent a januári VálaszAdó Cikk

Az új évet megúsztuk új adók nélkül, de az adó- és tb-változások ezúttal sem maradtak el. Rengeteg kisebb-nagyobb módosításra kell figyelniük az adózóknak, ha büntetlenül szeretnék átvészelni az esetleges ellenőrzéseket.

Vagyonosodási vizsgálathoz büntetőeljárás is jár Cikk

A vagyonosodási vizsgálattal úgy jártunk, mint a Jereváni Rádióval (nem osztogatnak, hanem fosztogatnak): nem enyhül, hanem szigorodik. Annak pedig fele sem tréfa, hogy „jár” hozzá a büntetőeljárás is.

Vagyonosodási vizsgálat kijátszva? Mosó Mesterek Mosodája Cikk

A NAV pénzügyi nyomozói a minap füleltek le egy bűnszervezetet irányító nyíregyházi ügyvédet. A „vállalkozó szellemű” férfi cégtemetőt is működtetett. Ennek és egy – 1993 óta szökésben lévő – olasz maffiafőnök viselt dolgainak ürügyén nagyító alá vesszük a törvényes pénzmosás új szabályait. Magyarországon ugyanis ilyen is létezik, amelynek hallatán még talán a Cosa Nostra hírhedt vezére is elismerően bólogatna.

Orbán, Lázár és Mészáros Lőrinc ellen kezdeményeznek vagyonosodási vizsgálatot Cikk

A Demokratikus Koalíció vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Orbán Viktor, Lázár János és Mészáros Lőrinc "magyar állampolgárokkal" szemben – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Matolcsy ellen Cikk

Az Együtt szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a közéletből, mert hazudott és csalt a vagyonnyilatkozatával.

Veszélyes szülői kölcsönre hivatkozni vagyonosodási vizsgálatnál Cikk

Rendre felmerülő kérdés, elfogadja-e az adóhatóság egy vagyonosodási vizsgálatban a szülői kölcsönre hivatkozást. Milyen feltételeket vizsgálnak? Lehet-e kölcsönadó a nagyszülő? Finanszírozhatta-e a szülő a megvásárolt ingatlant? Vizsgálható-e ilyen esetben a kölcsönadó szülő?

Vagyonosodási vizsgálathoz vezető „banánhéjak” Cikk

Könnyen vagyonosodási vizsgálat főszereplőjévé válhatunk, ha világ körüli luxusutazásunk legemlékezetesebb pillanatairól készült fotóinkat közkinccsé tesszük a világhálón. Ha – mondjuk – minimálbérrel bejelentett vállalkozók vagyunk, számíthatunk rá, nem csupán szomszédaink lesznek kíváncsiak arra, miből tellett nekünk erre (is).

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

Az utóbbi hetekben – ahogy mondani szokás – még a csapból is a reklámadó folyt. Nem véletlenül. Augusztus 15-étől hatályba lépett az új közteherről szóló törvény módosított változata, és legkésőbb augusztus 21-én már be is kellett küldeni az adóhatósághoz a bevallásokat és befizetni az előlegeket.

Ötven vagyonosodási vizsgálat, félmilliárdos adóhiány Cikk

Tolna megyében 2013-ban ötven vagyonosodási vizsgálatot végeztek, amelyből 24 esetben állapítottak meg visszaélést, tudta meg a teol.hu a NAV Megyei Adóigazgatóságától.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járás költségtérítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Céges kisteherautó magáncélú használata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3