35 találat a(z) végrehajtó cimkére

Fix összegű levonás Kérdés

Egyéni vállalkozás tartozás esetén Kérdés

Végrehajtói letéti számla könyvelése II. Kérdés

Hiteligénylés: a bankszámlakivonat tételei között ezek a buktatók lehetnek Cikk

Jelzáloghitel-igénylés legfontosabb része a jövedelemvizsgálat. Ehhez kötelezően be kell nyújtanunk a bevételünket igazoló dokumentumokat, amelyek köre jövedelmünk típusától függően változhat. Bármilyen jövedelemről legyen azonban szó, a bankszámlakivonatot minden esetben alaposan ellenőrzi majd a bank. Ezen pedig számos olyan dolog szerepelhet, ami gondot okozhat. Kevesen tudják, de lakáshitel igénylésekor az egyik leggyakoribb buktató a bankszámlakivonat, pontosabban néhány azon szereplő tétel. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték azokat a szarvashibákat, melyeket érdemes elkerülni.

Végrehajtónak járó költségek Kérdés

Általános közigazgatási végrehajtóként is működik a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szállíttat el 1500 tonnányi veszélyes hulladékot a kiskunhalasi veszélyeshulladék-telepről – közölte honlapján az adóhatóság.

Letiltás munkabérből: meg lehet-e egyezni a végrehajtóval? Cikk

Van-e lehetőség arra, hogy a munkavállaló közvetlenül rendezze tartozását a végrehajtóval a munkabérből való letiltás helyett? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Végrehajtóval megegyezés letiltás esetén Kérdés

Letiltást megszüntető határozat – késik Kérdés

Végrehajtói letiltás mértéke? Kérdés

Letiltás – a munkáltató készfizető kezessége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltatóként készfizető kezességünk van a nálunk dolgozók bírósági letiltásánál. Legyen kedves felvilágosítani, hogyan működik ez, ha a járvány miatt különféle átmeneti lépésekre kényszerül a munkáltató? Gondolok a fizetés nélküli szabadságra, a részmunkaidőre csökkentett fizetéssel. Ebben az esetben elég csak közölni a végrehajtást kérővel, hogy nem tudjuk foganatosítani a letiltást? Vagy forduljon társaságunk eleve a végrehajtóhoz? Köszönettel: Vinacsekné

Végrehajtónak fizetett tartozás – koronavírus Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az a kérdésem, hogy a kormány által hozott rendeletek, mint például a törlesztési moratórium vagy a mai legújabb, hogy felfüggesztik az adóvégrehajtásokat, a magánszemély által a végrehajtónak fizetett tartozásokat is érintik-e? Vagy azokat továbbra is fizetni kell az embereknek havi szinten? Válaszát előre is köszönöm!

Végrehajtói letéti számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1. Végrehajtói iroda letéti számlájának könyvelésével kapcsolatban kétféle választ is találtam oldalukon. Az egyik szerint megfelelő az a gyakorlat, amely a letéti számlát 47-es számlaosztállyal szemben könyveli, a másik szerint ez helytelen, mert a letétet nem lehet kötelezettségként könyvelni és a T385 K3851 (letét alszla) megoldás a helyes. Melyik válasz a követendő? 2. Milyen részletességgel kell könyvelni a letéti számlát, ügyszámonként elkülönítve a be- és kifizetéseket, vagy ömlesztve (például ugyanaz a partner minden tételnél), hiszen a végrehajtó irodában az egyenleghez tartozó analitika rendelkezésre áll. Egy hónapban több száz ki- és befizetés van, rengeteg ügyszámmal. 3. Helyes-e az a gyakorlat, hogy amikor a letéti számláról a díjjegyzék alapján a végrehajtó díját átvezetik a végrehajtó iroda saját bankszámlájára, ezt a következőképpen könyvelem (amennyiben 3854, 3851 megoldást alkalmazom): A letéti számláról való terheléskor: T3892 K3854 A vállalkozói számlán való jóváíráskor: T3841 K3892 Vegyes feladással: T38511 K911 (itt kerül át a letéti alszámláról bevételre az összeg, amiről természetesen bevételi bizonylatot is kiállítanak). Az is gyakran előfordul, hogy készpénzben fizetnek be letétet az ügyfelek, amit még aznap befizetnek a bankba az iroda munkatársai. Ezt az alábbi tételekkel könyveljük: Befizetés: T3854 (letéti pénztár) K38541 Átvezetés: T3891 K3854 Letéti számla: T3851 K3891 Vegyes: T38511 K38541 Van esetleg egyszerűbb, de szabályos megoldás? Köszönöm a segítséget!

Bírósági végrehajtó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Önálló bírósági végrehajtó könyvelése kapcsán milyen sajátosságai vannak a könyvelésnek? Hogyan kell kezelni a letéteket, bevételeket, költségeket? Milyen bejelentési kötelezettségnek kell eleget tenni a NAV felé a tevékenység indulásakor? Hogyan változik a könyvelés, amennyiben végrehajtói irodáról van szó? Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

Új rendelet: ügyvédi és közjegyzői iroda, közalapítvány számvitele Cikk

A cikk az egyéb szervezetek közül a köztestület és a közalapítvány, a különböző (ügyvédi, szabadalmi ügyvivő, végrehajtói, közjegyzői) irodák, az MRP szervezet, a víziközmű társulat, a közhasznú szervezetként működő felsőoktatási intézmény, az az európai területi együttműködési csoportosulás, és az európai kutatási infrastruktúráért felelős konzorcium számvitelibeszámoló-készítési szabályait mutatja be a 2017-től hatályos kormányrendelet alapján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs