23 találat a(z) vásár cimkére

Vásárok, piacok – mutatjuk, milyen feltételek mellett árulhatja termékét kiskereskedőként Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés: milyen kötelezettségekkel jár, ha termékét vásárokon, piacokon, egyéb rendezvényeken szeretné árulni. A kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Saját készítésű termékek értékesítése Kérdés

Adószámos magánszemély közösségen belüli értékesítése. Kérdés

Ismét kutyavásár a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol – tette közzé a NAV honlapján.

Megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1-je és augusztus 20-a között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára – közölte a Nébih pénteken.

Piaci értékesítés Kérdés

Szociális szövetkezetben munkavégzés Kérdés

Adventi vásározók: így adóznak a kistermelők, kézművesek Cikk

A karácsony előtti hetekben utcákon, tereken, termelői piacokon, közösségi házakban javában folyik az adventi vásár, ahol a hivatásos kereskedők (cégek, egyéni vállalkozók) mellett, helypénz ellenében bárki árusíthat saját készítésű ajándéktárgyakat, kézműves termékeket, házilag termelt, előállított élelmiszereket. Milyen adózási előírásokra ügyeljenek?

Számlázás, vásárban történő készpénzes értékesítés esetén Ausztriában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közhasznú nonprofit szervezet meghívást kapott Bécsbe, egy adventi vásár 3 napjára. Itt a saját előállítású termékeit értékesítheti. Az alapítvány tevékenységére tekintettel áfamentes, valamint alanyi mentes státusza van a fent említett értékesítési tevékenységre. Kérdés: a bécsi vásárban (ami zártkörű, egy pénzintézet saját székházában történő értékesítésről beszélünk, magánszemélyek részére történik a termékek készpénzes értékesítése) a nyugták, számlák a magyar szabályoknak megfelelően kiállíthatóak? (Praktikusan: áfamentes értékesítésről, a magyar szabályoknak megfelelően, euróban.) Vagy van valamilyen külön törvényi előírás erre az esetre, amit az alapítványnak teljesíteni kell? (Közösségi adószámot kérni itt Magyarországon, s azt a nyugtákon, számlákon feltüntetni? Esetleg ott Ausztriában valamilyen áfa- vagy adóigazgatási előírásnak megfelelni?) Köszönettel várom válaszát!

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök Cikk

Közzétették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) igazgatóságai az e heti adóellenőrzési terveiket, amelyek szerint őstermelők, piacok, vásárok lesznek a revizorok fő célpontjai.

Vásáron osztott ajándék személyi jellegű juttatás-e? Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdésünk, hogy a szakmai vásáron az érdeklődőknek adott tollak, reklámszatyrok után mindenképpen kell-e járulékot, adót fizetni, vagy kikerülhető-e, hogy személyi jellegű juttatásnak minősüljenek ? Hiszen azok ténylegesen is csak és kizárólag üzleti célt szolgálnak. A megajándékozott fél nem tudja hasznosítani azokat különösebben magáncélra. Köszönettel

Taxisok, adventi vásárosok a NAV célkeresztjében Cikk

Közzétette a NAV a legfrissebb listáját, hol és kik számíthatnak ezen a héten az adóellenőrök fokozott jelenlétére.

Főállás mellett piacozási tevékenység végezhető-e és milyen formában? Kérdés

Hétvégeken saját készítésű kézműves termékeimet szeretném vásárokban értékesíteni. 8 órás munkaviszonyom van egy cégnél, milyen formában tehetem meg? Kell-e egyéni vállalkozói vagy más formában adószámot kérnem hozzá?

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök Cikk

Szüreti fesztiválokon, vásárokon, piacokon lehet bizonyosan számítani adóellenőrökre ezen a héten – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, az ADÓtraffipax rovatban.

Nyugta és számla vásárokon, fesztiválokon: ezekre figyeljen! Cikk

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. A NAV néhány fontos szabályra hívja fel a figyelmet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink