95 találat a(z) uniós támogatás cimkére

Ne nagyon reménykedjen uniós pénzben! Tizede sincs már a kasszában Cikk

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus teljes keretének már csak 8 százalékát, 708 milliárd forintot kell odaítélni a pályázóknak – írja a Világgazdaság.

Agrártámogatás: teljesítményhez kötné az Európai Számvevőszék Cikk

A közös agrárpolitika (KAP) keretében folyósított támogatásokat a jövőben előremutató és alapvető teljesítménycélokhoz, valamint a jogszerűségi és szabályszerűségi előírások teljes betartásához kellene kötni – közölte az Európai Számvevőszék.

Beruházási rekord Magyarországon: jól jöttek az uniós pénzek Cikk

Az alacsony bázis és az uniós források beáramlása, illetve költségvetési megelőlegezése miatt az elemzőket nem lepte meg a beruházások tavalyi rekord méretű növekedése, és ebben az évben csak a magasabb bázis miatt számítanak mérsékeltebb növekedési ütemre. Felhívták viszont a figyelmet arra is, hogy tavaly a magánberuházások növekedése fokozatosan lefékeződött, míg az állami szektor egyre nagyobb sebességre kapcsolt.

Uniós támogatással csaltak, itt a vádemelés Cikk

Vádat emeltek a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos 2013-as csalási ügyben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Átlagosan 190 millió forintos támogatás: kik nyerhették el? Cikk

Összesen 13,5 milliárd forint támogatást nyert el 70 mikro-, kis- és középvállalkozás versenyképességének és termelékenységének erősítésére a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében.

Politikusokra hivatkozva csaltak ki jelentős összeget zalai vállalkozóktól Cikk

Csalás miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik több mint 18 millió forintot csaltak ki egy zalaegerszegi vállalkozó pártól arra hivatkozva, hogy ismert politikusok közbenjárásával európai uniós támogatást szereznek nekik – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség az MTI-t.

Újra indulnak a munkavállalók képzését támogató pályázatok Cikk

Ősszel újra lehetőséget kapnak a hazai cégek, hogy uniós forrásból fejlesszék munkavállalóik készségeit – írja a Világgazdaság. A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k), illetve a nagyvállalatok összesen mintegy 40 milliárd forintot fordíthatnak erre a célra. A kkv-knak 19,04 milliárd forintot különítettek el, a nagyvállalatok számára pedig 21,52 milliárdot.

750 milliárd forintos hitelprogram kkv-knak és a lakosságnak az MFB Pontokon Cikk

Mától 126 új MFB Pont kezdte meg működését, ahol 2020-ig összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető hitelprogramok keretében a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az OTP Bank Flórián téri fiókjában megnyitott legújabb MFB Pont átadásán.

Uniós támogatás konzorciumban Kérdés

Egy alapítvány ügyfelünk Interreg pályázaton támogatást nyert, melyben konzorciumvezetőként jelenik meg. Az uniós finanszírozást oly módon kapja, hogy mint vezető partner minden elfogadott elszámolást követően közvetlenül az uniós támogató szevtől megkapja a támogatás összegét, amit aztán az alapítvány továbbít a konzorciumban részt vevő partnerek felé. Tehát a költségek a partnereknél merülnek fel, ők készítik az elszámolást, benyújtják a támogatási igényüket hatóság felé, viszont a kiutalás nem közvetlenül részükre, hanem a konzorciumvezető alapítvány részére érkezik meg. Az alapítvány az elszámolások szerint csupán közvetíti a pénzösszeket a konzorciumi tagok felé. Kérdésem: ebben az esetben szükséges-e alkalmazni a 224/2000. kormányrendelet 16. § (6) bekezdését, miszerint az egyéb szervezetnél a továbbutalási céllal kapott támogatást kettős könyvvitel vezetése esetén egyéb bevételként kell kimutatni?

Csalók fókuszában: foglalkoztatási, kutatási támogatások, közbeszerzés Cikk

A közbeszerzés továbbra is vonzó terület a csalók számára, akik korrupció és offshore számlák segítségével követnek el csalásokat. A kutatási és foglalkoztatási támogatásokat is jól „jövedelmező” területnek tartják a csalók – derítette fel tavalyi tevékenysége során az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

EU-s pénzek: Németország bekeményítene Cikk

A német kormány szerint meg kellene fontolni, hogy a kohéziós alapok megőrzését 2020 után a jogállamiság alapelveinek betartásához kössék – írja a Bruxinfo.hu.

Mikor módosítható az értékcsökkenés elszámolása? Cikk

A számviteli politika módosításával van-e lehetőség a számviteli értékcsökkenés mértékének növelésére, hogy rövidebb idő alatt csökkenjen az építmény, gépek értéke? – kérdezte olvasónk. Tirpák Anita, mérlegképes könyvelő, adószakértő válaszolt.

Uniós támogatás számviteli elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pályázatkészítés során kaptam a következő kérdést: a nyertes pályázat esetén hogyan kell elszámolni a vissza nem térítendő támogatást, amit fejlesztési célra kapunk esetlegesen? Hová és hogyan kell beállítani? Köszönöm szíves válaszát!

ERASMUS+hoz import szolgáltatás igénybevétele (szakértői) Kérdés

Országos diáksport szövetségként ERASMUS+ Projektben sikeresen pályáztunk. Mi vagyunk a konzorciumi vezetők és mi számolunk el az Európai Bizottság felé (ő adja a pénzt, 20% önrészt nekünk, illetve a konzorciumi partnereknek kell adnia). Igénybe vettem svájci és luxemburgi egyetemektől szakértői szolgáltatásokat (kiadványhoz, tanulmányhoz kapcsolódóan, traning, oktatási tevékenység is). Az egyetemek leszámlázzák a szolgáltatást. Kell-e utána import áfát fizetnünk? Nálunk nem kapcsolódik ERASMUS+ projekthez értékesítés, ezért az áfát nem igényelhetjük vissza. Az ERASMUS+ keretében nyertünk egy konkrét sportesemény megszervezésére is támogatást. EURÓPAI SPORT NAP (több mint 1000 iskola vett részt benne és volt jelentős sport aktivitás), ezt a napot több tagállam iskolái is megtartották ugyanazon elvekkel, a pályázati célnak megfelelően. A svájci és több közösségen belüli egyetem számláz felénk sportszervezést az esemény kapcsán. Az áfatörvény értelmében lehet ez a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel adómentes és így az import szolgáltatás áfamértéke is 0. Áfatörvény 85. § (m). Válaszukat nagyon várjuk, mert még módosíthatja az ERASMUS+ elszámolásunkat (módosítást kell beadnunk, mert az áfával korábban nem számoltak). Országos sport szövetségünk alapvetően uniós forrásokból, EMMI, EMET, KLIKK támogatási szerződésekből él és valósítja meg a támogatási szerződésekben vállalt programokat és értékesítést szinte alig végez (van min. vállalkozási tev.) ezért áfabenyelő poz.vagyunk.

EU-s pályázat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magànszemélyként nyert el EU-s pályázati pénzt egy ügyfél, amiből katás vállalkozást szeretne indítani. Kérdésem, hogy milyen adófizetési kötelezettsége keletkezik, mint magánszemélynek és mint katás vàllalkozónak? Nagyon köszönöm a válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkaidőkeret megállapítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3