95 találat a(z) uniós támogatás cimkére

450 milliárd forint fejlesztési támogatásra pályázhatnak a kis vállalkozások Cikk

A második negyedévtől kezdődően 450 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz programon keresztül – jelentette be mai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Uniós támogatást ígérve csapott be menő vállalkozásokat egy szír férfi Cikk

Magyar vállalkozókat európai uniós támogatások ígéretével csapott be egy szír férfi, akit Szigetszentmiklóson fogtak el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján

Három vármegyében nő az uniós regionális beruházási támogatás maximuma Cikk

Három vármegyében, Baranyában, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Hevesben 60 százalékra emelkedik a korábbi 50 százalékról százalékról a regionális beruházási támogatás maximuma. Kisvállalkozások további 20 százalék, középvállalkozások pedig 10 százalék többletben részesülhetnek – számol be az uniós döntésről hírlevelében az Andersen Magyarország.

EU-támogatás szabadalmak, védjegyek megszerzéséhez kkv-knak Cikk

Az uniós kis- és középvállalkozásokat segíti a szellemitulajdon-jogaik védelmében az Ideas Powered for Business kkv-alap támogatási programja, amely a védjegyek, dizájn oltalmak, szabadalmak vagy növényfajta-oltalmak megszerzésére biztosít forrást – jelentette be pénteki közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Visszafizetett uniós támogatás könyvelése Kérdés

Uniós támogatás (konzorcium) számlaadás, áfa Kérdés

Vádemelés jogosulatlanul felvett uniós támogatások miatt Cikk

Egy évtizeddel ezelőtti uniós támogatások jogosulatlan igénybevételével kapcsolatos háromszázmillió forintos költségvetési csalás ügyében emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – tudatták közleményben csütörtökön.

A halastó, az alvállalkozás és a 373 milliós uniós támogatás Cikk

A Fővárosi Főügyészség uniós támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt emelt vádat az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlása alapján indult bűnügyben egy halastó tulajdonosa ellen. A bíróság megállapította a bűnösséget, az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbez – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében, amit szerdán juttatott el az MTI-hez.

Módosultak az egyes uniós alapokból származó támogatások felhasználásáról szóló rendeletek Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 187. számában, november 15-én éjjel megjelent az egyes fejlesztéspolitikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról 463/2022. kormányrendelet.

Újabb négy veszélyhelyzeti és egy uniós támogatásokkal összefüggő kormányrendelet jelent meg Cikk

A 2022. évi 166. számú Magyar Közlönyben október 15-én összesen öt új kormányrendeletet hirdettek ki.

EU-s pénzek felhasználása: Integritás Hatóság alakul Cikk

Autonóm államigazgatási szervként létrejön az Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása érdekében – döntött mai ülésén az Országgyűlés 150 igen szavazattal, 12 ellenvoks és 19 tartózkodás mellett.

Szavazott az Országgyűlés: ennyit vállal a kormány a jogszabálytervezetek egyeztetésében Cikk

Módosította az Országgyűlés mai ülésén a jogalkotási törvényt, miután a kormány az Európai Bizottsággal történő megegyezés érdekében vállalta, hogy az általa kezdeményezett és kihirdetett jogszabályok 90 százalékát társadalmi egyeztetés után fogadják el.

Korrupcióellenes hatóságot állít fel a magyar kormány az EU-s támogatások felhasználásának ellenőrzésére Cikk

Határozatot fogadott el a kormány az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról; a határozat meg is jelent a Magyar Közlöny 143. számában.

Veszélyben vannak az európai értékek Magyarországon az Európai Parlament jogi bizottsága szerint Cikk

Fennáll a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket – állapította meg a jogállamiság magyarországi helyzetéről ma elfogadott jelentéstervezetében az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE).

200 milliárdos EU-s támogatás magyar kkv-knak az orosz invázió kivédésére Cikk

Jóváhagyta az Európai Bizottság azt a 200 milliárd forint (500 millió euró) összegű magyar programot, mely ágazatokon átívelően hivatott támogatást nyújtani a magyarországi kis- és középvállalkozásoknak az Ukrajna elleni orosz invázióval összefüggésben – írja a Telex.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet harmadik országok között

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Utazásszervezés, iparűzési adóalap

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Alkalmi 2024

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3