7 találat a(z) traktorvásárlás cimkére

Őstermelő – traktor vásárlása Kérdés

Őstermelő traktorvásárlása Kérdés

Traktorvásárlás nyílt végű lízingre Kérdés

Zárt végű pénzügyi lízinggel vásárolt tárgyi eszköz Kérdés

Tisztelt Lepsényi Mária! Az alábbi kérdésemre adott válaszát kérem megerősíteni az szja-törvény II. Értékcsökkenés leírás szabályai 1. (j) pontjának figyelembe vételével. Egyéni vállalkozó traktort vásárolt zárt végű pénzügyi lízinggel és 3 éves futamidővel. A beszerzés 2017-ben történt. Kérdésem, hogy 2017-ben elszámolhatja-e a lízingelt összeg egészét, mivel szabad vállalkozási zóna területén helyezte üzembe, vagy csak a kifizetett lízingrészlet összegét? II. Az értékcsökkenési leírás szabályai 1. Fogalmak: j) Tárgyi eszköz, nem anyagi javak 1996. december 31-ét követő részletfizetéssel történő vásárlása esetén – amennyiben a szerződés szerint a vevő legkésőbb az utolsó részlet törlesztésével vagy azt követően egy meghatározott időtartamon belül tulajdonossá válik –, a vevő egyéni vállalkozó a tárgyi eszköz, nem anyagi javak beszerzési árának egészére alkalmazhatja az e melléklet szerinti értékcsökkenési leírást, függetlenül a vételár kiegyenlítésének módjától. Köszönöm megerősítését vagy módosítását!

Traktorvásárlás Kérdés

Egy mezőgazdasággal (szántóföldi növénytermesztéssel) foglalkozó cég 2014-ben 45 millió forint értékben szerzett be új munkagépet (traktort), melyet év végéig üzembe helyezett. A tárgyi eszköz beszerzése részben a 2011-ben képzett fejlesztési tartalékból (7 millió forint) történt. A társaság a 2014. évi adóbevallásában adóalapot csökkentő tételként kkv-beruházási kedvezményt is igénybe vehet a munkagép beszerzéséhez kapcsolódóan?

Őstermelő beruházása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: egy tételes költségelszámolást választó, a területfejlesztés szempontjából a leghátrányosabb helyzetű 48 kistérségben működő, nem családi gazdálkodó, mezőgazdasági őstermelő 2014-ben új traktort vásárolt. Árbevétele meghaladja a 8 millió forintot. Elszámolhatja-e a traktor beszerzési árát egy összegben? Márkus Jánosné

Értékcsökkenés (traktor) Kérdés

Egy kft. által vásárolt traktornak, amelynek rendszáma is van, mennyi az értékcsökkenése? A forgalmiban mezőgazdasági vontatónak minősítették.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs