58 találat a(z) továbbértékesítés cimkére

Áfa Kérdés

Egy magyarországi székhelyű kft. Kínából vásárol egészségügyi felszereléseket, melyeket Amerikába értékesít, az áru Kínából az USA-ba érkezik direktben. Szeretném megtudni a bejövő áru áfa- és vámterheit, illetve a kiszámlázott áru az USA irányában, teljesítési hely és áfa szempontjából milyen megítélés alá esik? Köszönettel: Palásti Kovács Ágnes

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kft. személygépkocsikat vásárolt. Az autókat szeretné bérbe adni. A kérdésem az lenne, hogy ezekre az autókra is szükséges-e megfizetni a cégautóadót?

Ingatlanvásárlás, felújítás, továbbértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy vállalkozás az alábbi tevékenységet végzi: használt ingatlant vásárol, amelyet felújit, illetve bútorokkal berendez. Ezt követően az ingatlant értékesíti. A kérdésem az lenne, hogy az alábbi tételeket miként kell könyvelni: - az ingatlan beszerzése; - anyagvásárlás (pl. parketta, csempe stb.); - felújítás során igénybe vett vállalkozók munkadíja (burkoló, asztalos, villanyszerelő stb.); - a megvásárolt bútorok értéke, amelyek az ingatlannal együtt kerülnek értékesítésre; - ingatlanhoz kapcsolódó reklámköltségek (pl. hirdetés, prospektus készítás, fotózás). Szeretnénk tisztán látni, hogy ebben az esetben a fent felsorolt tételeket miként kell könyvelni: áru, anyag, saját termelésű készlet vagy egyéb módon. További kérdés, hogy a december 31-én fennálló felújítás költségeit milyen főkönyvi számra szükséges nyilvántartásba venni? Köszönöm!

Unión belüli értékesítés: forgalomba nem helyezett gépjármű az áfabevallásban Cikk

Mi történik, ha egy kft. az Európai Unión belül gépjárművet vásárol, amely megsérül, majd a kft. ezt forgalomba helyezés nélkül továbbértékesíti szintén uniós tagállamba? Az áfa elszámolása ebben az esetben hogy történik szabályszerűen? Olvasói kérdésre Nagy Norbert okleveles adószakértő válaszolt.

Közösségen belülről történő, 27%-os áfa alá tartozó, továbbértékesítési célú termékbeszerzés áfaelszámolása Kérdés

A bt. Németországból szerzett be 27%-os áfatartalmú terméket továbbértékesítési céllal. Kérdésem, hogy az áfabevallásban mely sorokban kell szerepeltetni. A számlában 584,59 Euró +157,84 (MwST27%) szerepel. Köszönettel.

Tesztautók számvitele, cégautóadója Cikk

Az új személygépjárművet vásárolni (bérelni, lízingelni) kívánó magánszemélyek és vállalkozások természetes igénye, hogy működés közben is kipróbálhassák a kiszemelt terméket – esetünkben: autót –, mielőtt vásárlási szándékukról végleges döntést hoznak.

Áfa – Kínából vásárolt termék eladása Tunéziába Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyfelünk Kínában vásárolt termékeket értékesít közvetlenül Tunéziába, Magyarországra a termék nem lép be, az eladó telephelyéről történik közvetlenül a szállítás. Ez esetben szükséges az értékesítést, beszerzést feltüntetni (ha igen, hol) a magyar áfabevallásokban? Köszönettel: Szentesi Péter, Virtus Kft.

Ingatlaneladás és a kiva Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy tao hatálya alá tartozó cég ingatlant vásárolt, továbbértékesítési céllal. A cég 2018. 06. 05-én elhatározta, hogy áttér a kivás adózási módra, azaz 2018. 07. 01-től megtörtént az áttérés. Az ingatlanra adásvételi szerződést kötött a cég 2018. 06. 20-án, a tulajdonjog bejegyzésének felfüggesztésével. A cég a vételár 10 szzalékát, előlegként (foglalóként) vett át szerződéskötéskor a magánszemély vevőtől. A magánszemély a vételárhátralékot 2018. 08. 01-én utalta át, az ingatlan birtokba adására 2018. 08. 02-án került sor. Kérdés: Az ingatlan vételára megoszlik-e a két adózási forma (tao, kiva) között (előleg: tao, vételárhátralék: kiva) között, vagy a teljes vételár a tao vagy a kiva időszakában adózik? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szekeres Zsolt

Anyag,vagy szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott társaság ingatlanokat épít továbbértékesítési céllal. Nagy értékű számlát fogadott be, melyen a beton értékesítés teszi ki a számla értékének 90 százalékát, a maradék 10 százalék a beton szivattyúzásáról szól, mint szolgáltatás. Jól gondolom-e, hogy a számla teljes nettó értékét anyagköltségre kell tenni és nem szolgáltatásra (a szolgáltatás ebben az esetben osztja az anyag sorsát)? Mi történik, ha ez a tétel továbbértékesítésre kerül (nem szerepel a számlán, hogy továbbértékesített szolgáltatás)? Feltételezem, ott sem választom ketté az anyagot a szolgáltatástól és a 911 értékesítés nettó árbevételére kerül a teljes nettó összeg. Ha szerepelne az értékesítéskor a számlán, hogy továbbértékesítést tartalmaz, minden további nélkül figyelembe vehető a költség része az iparűzési adó számításánál? Válaszát előre is köszönöm!

Továbbértékesítésre beszerzett személygépkocsi áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fémipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás továbbértékesítési céllal nagy értékű új személygépkocsit vásárolt. Tevékenységi körében a személygépkocsi kereskedelme nem szerepel. A személygépkocsit a megvételét követő napon egy közösségi adószámmal rendelkező németországi vállalkozásnak továbbértékesítette. A gépkocsit elszállították. A szállításhoz a CMRT és EKÁRT-t megkérték. A szállítás ezekkel a bizonylatokkal történt. A fenti új személygépkocsi beszerzését és eladását az áfabevallásban hogyan kell szerepeltetni? A beszerzési árban felszámított áfa levonásba helyezhető-e ?

Üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal. A jogsértésekért együttesen mintegy 41 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Ingatlanáfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fő tevékenysége rendezvényszervezés és marketing-tanácsadás, mely tevékenységet áfás adóalanyként folytatjuk. Kedvező lehetőségünk nyílt bővíteni tevékenységi körünket, és egy magánszemélytől megvásárolni egy ingatlant, amelyet felújítanánk és többlakásos társasházzá alakítanánk, majd magánszemélyek részére továbbértékesítenénk. Ezzel az ügylettel kapcsolatos adófizetési kötelezettségeinkről szeretnénk tájékoztatást kapni. Helyesen tudjuk-e, hogy az ingatlan felújításával és átalakításával kapcsolatos számlák áfája nem vonható le? Az ingatlan értékesítése áfamentesen történhet? Van-e lehetőség arra, hogy az ingatlant magánszemélyként vásároljuk meg, majd átalakítás (4 lakásos társasházzá) után magánszemélyként továbbértékesítsük? Ha igen, akkor magánszemélyként a személyi jövedelemadón kívül keletkezhet más adófizetési kötelezettségünk?

Közösségi beszerzés fizetendő áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kft., amely általános szabályok szerint állapítja meg az áfáját, és használt ingatlan vételével, eladásával foglalkozik, tehát áfamentesen ad el, és nem vonja le az áfát a beszerzések után. Viszont elkezdett Romániából termékeket beszerezni (10 ezer euró alatt volt), amihez rögtön megkértük a közösségi adószámot. A számlán fel is van tüntetve az adószám. Ezeket a termékeket továbbértékesítési céllal veszi meg, amit az ingatlanba beépít, és áfamentesen ad el az ingatlan értékesítésekor. Kérdésem, hogy ez esetben meg kell-e fizetni az áfát az EU-s beszerzések után? Levonásba semmiképp nem helyezzük az áfát. Köszönöm.

Termékdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. kőolajterméket vásárol az EU-ból továbbértékesítési céllal, amit Magyarországon értékesít. Így termékdíjfizetési kötelezettsége keletkezik az értékesítéskor, mely összeget negyedéves bevallásban bevallja és megfizeti. Ezt a fizetendő termékdíjösszeget negyedévente egyéb ráfordításként kell könyvelni, vagy könyvelhető az eladott áruk beszerzési értékét növelő tételként és ezáltal iparűzésiadóalap-csökkentésként elszámolható?

Szoftver – követési díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szoftverkövetési díj felfogható jogdíjbevételnek? Illetve ehhez kapcsolódóan van egy továbbértékesítési joga a cégnek egy szoftverre, ennek a bevétele sima árbevétel? Illetve a továbbértékesítési jog – ha egy évre szól és mindig meg kell újítani – igénybe vett szolgáltatás lesz? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close