4 találat a(z) tevékenység folytatása cimkére

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése: újból változtatott a szabályokon a kormány Cikk

Új szabályokat állapított meg a kormány az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról és szüneteltetéséről a veszélyhelyzettel összefüggésben. A 131/ 2020. kormányrendelet a 79. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

Elhunyt egyéni vállalkozó vállalkozásának öröklése, 2. Kérdés

• Közismert, hogy a budapesti hagyatéki ügyek minimum 180 napig tartanak, hogyan lehet kivárni a hagyatéki eljárás végét és közben megtartani a 90 napos igény-bejelentési határidőt? Lehet, hogy kezdetnek az ember "csak" bejelenti a szándékát a kormányablaknál, és a tényleges ügyintézést csak a hagyatéki eljárás után megkezdeni? • Számomra a dolog úgy néz ki, hogy először le kell zárni az elhunyt vállalkozását, és utána egy "kvázi új" vállalkozást elindítani. De lehet egy lezárt adószámot "feléleszteni"? Mivel az "új" vállalkozás átveszi a régi vállalkozást, lehet annak tartozása? Hogyan lehet egy vállalkozást tisztességesen lezárni, ha már nem élnek a hozzáférési jogosultságok? Mi a helyzet a szükséges bevallásokkal? Például az alkalmazott fiú 08-sa, illetve a kiléptetése az alkalmazásból Valószínű, hogy még több kérdésem lesz. A sok kérdés miatt (mivel nem akarok visszaélni a mostani helyzettel) – ha az Önök környezetében van egy felkészült szakember, akinek kedve lenne ezt az ügyet végig vinni – adják ki neki az elérési paramétereimet, hajlandó vagyok anyagi áldozatokra is. Végül lenne egy javaslatom. Mostanában sokszor lapozok bele a "Cégek átalakulása és megszünése" legújabb kiadványukba, tetszik. Jó lenne, ha valami hasonló születne az egyéni vállalkozásokra is. Tisztelettel: Mihajlov Nikifor +36 20 9293 402

Egyszerűsített végelszámolás közben lehet-e folytatni a vállalkozást? Kérdés

Tisztelt Szakértő Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki elindította az egyszerűsített végelszámolást, dönthet-e a vállalkozás úgy, hogy folytatja a tevékenységét, a végelszámolást megszünteti, nem számolja fel a cégét?

Végelszámolásból visszalépés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-ről kérdeznék. 2019. évben határozatot hoztak a megszűnésről. Elkészült a tevékenységet lezáró bevallás. Közben – végelszámolás időszaka alatt – úgy döntöttek, hogy folytatják a tevékenységet. Most elérkezett a 2019. év zárása. Milyen időszakról kellene számot adnunk? A tevékenységet lezáró időszaktól 12.31-éig, vagy január 1-jétől december 31-éig? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő földvásárlása (szántó)

Lepsényi Mária

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close