10 találat a(z) terhes munkavállaló cimkére

Meddig mehet el a munkáltató az oltásra való kötelezésben? Cikk

Táppénzen levő, veszélyeztetett terhes munkavállaló kötelezhető-e koronavírus elleni védőoltás beadatására annak ellenére, hogy be sem jár dolgozni, és várhatóan évekig nem is fog? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Ezek a várandós kismama jogai a munkahelyen Cikk

Nagy öröm a szülőknek, ha kiderül a várandósság ténye, pláne, ha a pár már régóta szeretne gyermeket. Az öröm sokszor párosul azonban aggodalommal: hogyan fog az anya dolgozni a várandósság során, mikor jelentse be, hogy ne küldjék el a munkahelyéről, mit csináljon, ha az állómunkát már nem bírja, hogyan oldja meg a terhesgondozás során felmerülő kötelező vizsgálatokat? Írásunkban a várandós munkavállaló jogait ismertetjük.

Felmondás gyed, gyes alatt: mikor lehetséges? Cikk

A végelszámolás nem egyszerű feladat, súlyos döntéseket kell meghozni, amelyek között az egyik legnehezebb a dolgozók munkaviszonyának megszüntetése. Bonyolítja a feladatot, ha a munkavállalók között gyesen, gyeden levő kismamák is vannak. Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Felmondás gyed, gyes alatt - végelszámolás Kérdés

Terhes munkavállaló pénzbeli ellátásai Kérdés

A társaság 2019. 03. 01-jétől foglalkoztatott munkavállalója 2019. 05. 06-ától veszélyeztetett terhesként táppénzes állományba került. A kismama előző biztosítási jogviszonya 2018. 04. 20–2018. 12. 31-éig tartott. Korábban 2015. 04. 15–2018. 04. 14.-éig gyesen volt (alanyi jogon). Kérdésem: a munkavállalót milyen ellátás és mennyi ideig illeti meg az alábbiak közül: táppénz, csed, gyed. Köszönettel: Takács Julia

Várandós munkavállalók foglalkoztatása Cikk

A munka törvénykönyve (Mt.) külön szabályokat fogalmaz meg többek között a fiatal, a kisgyermekes és a várandós munkavállalók kapcsán. Az alábbi cikkben a várandósok foglalkoztatására vonatkozó szabályokat foglaljuk össze, kitérve a keresőképtelenségükre és a gyermek születése kapcsán igényelhető ellátásokra is.

Határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Határozott idejű munkaszerződés esetén, ha az alkalmazott terhes lesz, automatikusan megszűnik-e a munkaviszonya, amikor letelik a szerződési határidő? Ha a szerződés megszűnése előtt megszületik a baba, a munkaviszony automatikusan megszűnik a szerződés lezárulásakor? Köszönöm válaszát. F.Á.

Tgyás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozó terhes, és a munkaviszonyát megszüntetné, mert szülés után sem akar visszatérni a munkába. Ezt közös megegyezéssel vagy a dolgozó részéről történő felmondással is megtehetik? Ha a szülés előtt szüntetik meg a munkaviszonyt, akkor jár-e neki a tgyás, és kinél kell igényelnie, mennyi jár (több mint 365 nap folyamatos munkaviszonya van)?

Munka törvénykönyve: várandós munkavállalók miatt fordult az Ab-hez az ombudsman Cikk

Az ombudsman szerint alkotmányosan aggályos az új Munka törvénykönyvének azon előírása, amely szerint a várandós munkavállalónak tájékoztatnia kell a munkáltatót terhességéről, hogy később jogosult legyen a felmondással szembeni védelemre. Szabó Máté ezért az Alkotmánybírósághoz fordult felülvizsgálatért.

Így nézhet ki a várandós munkavállaló munkaszerződése Cikk

Cikkünkből kiderül, hogy milyen jogai vannak a babát váró munkavállalónak, s az is, hogy milyen előírások vonatkoznak a kismamák által betöltött munkakörre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Online értékesítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Jetski utáni áfalevonás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs