38 találat a(z) teljesítésigazolás cimkére

Otthonfelújítási támogatás - teljesítés igazolásához elfogadható bizonylatok Kérdés

Részszámla kifizetési probléma – ügylet lezárása Kérdés

Számla kiállítása teljesítésigazolás alapján Kérdés

Mikor kell teljesítésigazolás? Kérdés

Megbízási jogviszony Kérdés

Késve érkezett teljesítésigazolás Kérdés

Szociális gondozói díj Kérdés

Teljesítés időpontja időszakos elszámolás és teljesítésigazolás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk határozatlan idejű szerződést kötött egy vállalkozóval szakértői-kutatási szolgáltatások végzésére. A szerződés szerint a vállalkozó az adott hónapban ledolgozott és a megbízó által teljesítésigazolásban igazolt kutatási óraszám és előre rögzített óradíj alapján havonta (utólag) számlázhatja a megbízási díját. A kérdésem az, hogy tekinthető-e ez a konstrukció az áfatörvény 58. §-a szerinti időszakos elszámolásúnak, vagy pedig a teljesítésigazolásban rögzített teljesítési időpont lesz mérvadó a teljesítési időpont meghatározásakor? Köszönettel

Számla kiállítása teljesítésigazolás hiányában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbiakra vonatkozóan: X Zrt. és Y Kft. közötti keretszerződés alapján az Y Kft. által nyújtott szolgáltatásról számla csak az X Zrt. által kiállított teljesítésigazolás kézhezvételét követően állítható ki. A szolgáltatás első része ténylegesen 06. hóban történt, a teljesítésigazolás kiállításának kelte és kézhezvétele is 08. hóban történt (dokumentációs hiánypótlás, szabadságolás miatt), ezért Y Kft. csak most tudja a számláját kiállítani, 06. havi teljesítési időponttal. Kérdésem: az önrevíziós pótlékon kívül milyen szankció terheli Y Kft.-t a "késedelmes" számlakibocsátás miatt egy esetleges ellenőrzés kapcsán?

Teljesítésigazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. által megrendelt szolgáltatás teljesülését leigazolta, amely egy teljesítésigazolás cégszerű aláírásával valósult meg. A megbízó számlatömbből számláz. Mivel a teljesítésigazoláson több tétel szerepelt, mint amennyit egy számlán fel tudott tüntetni, ezért kettő számlát állított ki. Kérdésem: adózási szempontból helyes-e, hogy a két számlához egy teljesítésigazolás készült úgy, hogy a két számlán feltüntetett tételek összességében egyeznek az egy teljesítésigazoláson feltüntetettekkel. Mindkét számla mögé ugyanazt a teljesítésigazolást csatolták. Köszönöm válaszukat, üdvözlettel: Pintér László

Teljesítésigazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy ki állítja ki a teljesítésigazolást? Tudomásom szerint a teljesítésigazolást a megrendelő állítja ki, és aláírásával igazolja a teljesítést (ami alapján a számla benyújtható). A megbízott aláírásával igazolja, hogy a teljesítésigazolást átvette. Köszönöm.

Közúti árufuvarozás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Vállalkozásunk autópálya-építésnél végez gépi földmunkát és terepen belüli és kívüli árufuvarozást alvállalkozóként. A beruházás az áfatörvény 142. § B. pontja alapján a fordított adózás alá tartozik. A közúti árufuvarozás abból adódik, hogy egyik munkaterületről a másik munkaterületre visznek építési anyagot, de igénybe kell venni a közutat. Vállalkozásunk szerint ez árufuvarozásnak számít, és áfás számlát állított ki a teljesítésről, hiszen szerintünk nemcsak munkaterületen való fuvarozást végzett, hanem valóban árufuvarozásról van szó. A számlát a vevő nem fogadta be, és olyan teljesítésigazolást adott ki, hogy nem írta le részletesen, milyen szolgáltatásról van szó. Tehát nem derül ki a teljesítésigazolásból, hogy valóban árufuvarozást végzett a vállalkozásunk. Kérdésem az lenne, hogy Önök szerint mely esetben kell az áfát felszámolni?

Áfa alanyi mentesség összeghatára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem 2016.12.01-én szerződést kötött lépcsőházak festésére. A munka megkezdése 2016.12.01., a szerződésben vállalt teljesítési határidő 2017.01.10. A számlán a teljesítés napja 2017.01.10., erre a napra készültek el a munkával, erről teljesítésigazolást adott a megrendelő. Helyesen járok el, ha az alanyi áfamentesség összeghatárába 2017. évben számítom a bevételt? Megköszönve válaszát, tisztelettel: Gruberné Nagy Zsuzsanna

Vitatott teljesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2012 augusztusában megrendelésre elvégzett egy építési-szerelési munkát, melyhez az acélszerkezetet is maga gyártotta (főtevékenység a gyártás). A megrendelő a teljesítést elutasította, nem volt hajlandó teljesítési igazolás kiállítására azzal az indokkal, hogy a munka befejezése a szerződésben szereplő határidőn túl volt. Számla ekkor nem került kiállításra, de vállalkozásunk bírósághoz fordult, mivel a a határidőn túli teljesítés a megrendelő hibájából következett be: nem adta át a munkaterületet megfelelő minőségben és időben. Hosszas pereskedés után, a bíróság végül a javunkra ítélt 2016 decemberében, az ítélet 2017. januárban vált jogerőssé. Kérdésem, hogy számlát kell-e kiállítanunk, ha igen, mikori teljesítéssel? Ha az eredeti teljesítést kell szerepeltetnünk a bizonylaton, akkor az önellenőrzési pótlékot is meg kell fizetnünk?

Kúria-döntés: kinek kell bizonyítani, hogy nem végezték el a kifizetett munkát? Cikk

Az építési vállalkozó teljesítésigazolásban vállalta, hogy elvégezte a munkát, a megrendelő kifizette a végszámlát, viszont úgy ítéli meg, hogy a kivitelező részfeladatokat nem teljesített. Kinek kell bizonyítania, hogy a vállalt és a megrendelő által kifizetett, teljesítésigazolással alátámasztott munkát nem végezte el a kivitelező?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nyugdíj számítása ekhósnál

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs