6 találat a(z) teljesítési igazolás cimkére

Teljesítési igazolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi a kérdésem: építőipari cég esetében a megrendelő részéről az alvállalkozók számára minden esetben szükséges teljesítési igazolást kiállítani, vagy van-e jogszabályi kötöttség összeghatárra vonatkozóan? A szerződésben nincs konkrétan leszabályozva. Válaszát előre is köszönöm! ay

Teljesítés időpontja teljesítési igazolás esetén Kérdés

Szolgáltatás teljesítését követően a megbízó teljesítési igazolást (tig) állít ki a szerződésnek megfelelően. Számlázni csak a tig megküldése után lehet, mivel az a számla kiállításának az alapja. Azonban nagyobb szervezeteknél többször előfordul – még vita nélküli helyzetben is –, hogy nem kapjuk meg 15 napon belül a tig-et. Olyankor mi a teendő, ha a tig-en az eredeti teljesítési dátum van, és lejárt a 15 nap?

Számla könyvelése Kérdés

Ügyfelünk könyvelésében van egy katás vállalkozótól 200 000 Ft összegben egy számla, amire ez van írva: "üzletviteli tanácsadás", de nincs hozzá szerződés és teljesítésigazolás. Szerintünk szükséges lenne. Jól gondoljuk? Köszönöm a segítséget.

Célfeladat kifizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy munkavállaló, akinek a munkaviszonya mellett célfeladatot határozott meg a munkáltató. A célfeladat időtartama 2016.04.01-2017.06.30., az ezért járó juttatás bruttó 200 ezer forint. A kifizetés egyik szempontjaként a teljesítési igazolás kiállítását határozták meg. A munkavállaló jogviszonya áthelyezéssel 2016.12.31-én megszűnt. A munkáltató a teljesítési igazolást 2017 áprilisában írta alá (a munkavállaló aláírása a teljesítési igazoláson nem szerepel), és 2017. év májusában a 200 ezer forintból 120 ezer forintot kifizetett a munkáltató. Hogy miért 120 ezer forintot fizetett, arról semmilyen dokumentum nem lelhető fel. Helyesen járt el a munkáltató, hogy a célfeladat ellenértékét a fenti összegben, és csak májusban fizette ki? Kötelező a teljesítési igazolást mind a két félnek kiállítania? Köszönöm a válaszát.

Teljesítési igazolással kapcsolatos szabályok Kérdés

Tisztelt Szakértők! Ügyfelem kéri azt a jogszabályt, ami előírja, hogy neki mikor, hogyan kell teljesítési igazolást, teljesítést igazoló jegyzőkönyvet kiállítani! Azt tudom, hogy a gyakorlatban mindenki használja, de ők nem, és egy ellenőrzésen a NAV kérte ezeket. Kerestem a jogszabályt, de nem találtam. Ebben szeretném a segítségüket kérni. Köszönöm szépen: Krcsik Eszter

Általános forgalmi adó időszakos elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alább leírt, szerződésből kimásolt pontok alapján szeretném tájékoztatásukat kérni, hogy e tevékenység az áfatörvény 58. §-a szerint időszakos elszámolásúnak minősül-e: "A szerződés tárgya Vasbeton műtárgyak betonacél gyártásának, helyszínre történő szállításának, valamint helyszíni szerelésének (segédanyagokkal együtt) teljes körű elkészítése Alvállalkozói Szerződésben rögzített vállalási ár ellenében. (Háttér információ – nem ez a kérdés –:építésszerelési tevékenység, hatóságiengedély-köteles, nyilatkozat szerint fordított áfakörbe tartozik.) Fizetési feltételek Az Alvállalkozó teljesítés-igazolás mellett a Vállalkozó megrendelő felé pénzügyi ütemezésével összhangban munkarészenként, munka ütemenként havonta teljesítményarányosan jogosult részszámla benyújtására, de maximum a munka mérnök által Vállalkozó részére leigazolt százalékának megfelelő mértékben. A teljesítésigazolás kiállításának alapja az egyes építési helyszínekre kiszállított anyagok Vállalkozó által szállítóleveleken leigazolt átvett és beépített mennyisége alapján az Alvállalkozó által összeállított és a Vállalkozó képviselője által igazolt felmérési napló, valamint, hogy az elkészült munkák a Mérnök részéről elfogadásra kerüljenek azaz az Alvállalkozói teljesítés a generál számlában érvényesíthető legyen. (kérdés első rész)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close