67 találat a(z) telefon cimkére

Telefon adó Kérdés

Cégautó-használat Kérdés

Flottás telefon Kérdés

Kik a háztartási alkalmazottak, milyen ellátásra jogosultak? Cikk

Egy háztartás fenntartása, főzés, mosás, vasalás, gyermekek felvigyázása nem kevés feladattal jár, így gyakori, hogy segítségre van szükség ezen feladatok ellátásában. Jó tudni, hogy létezik egy foglalkoztatási forma, amely könnyen, gyorsan, rugalmasan teszi lehetővé az úgynevezett háztartási alkalmazottak foglalkoztatását, ráadásul nagyon alacsony költség mellett. Nézzük meg részletesen, mit is jelent ez, és a háztartási alkalmazottak oldaláról nézve milyen jogviszonyt keletkeztet ez a típusú munkavégzés!

Mobiltelefon-vásárlás Kérdés

65M adatszolgáltatási kötelezettség július 1-jétől Kérdés

Telefonszámla áfájának visszaigénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A telefonszámláknál a feltételezett magáncélú használat miatt a bruttó számla 20 százaléka után megfizetjük az szja és a szocho összegét. Az áfa visszaigénylésénél a teljes számlaértékre vonatkozóan alkalmazzuk a 70-30 százalékos arányt (a 30 százalékot nem igénylünk vissza), Kérdésünk, hogy helyesen járunk-e el? Válaszukat tisztelettel megköszönjük.

Telefon-, internetszolgáltatás számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szerződéses kapcsolatban áll az egyik mobiltelefon-társasággal, melynek révén kedvezményes tarifálás történik a cégünkhöz kapcsolódó hívószámok esetében. A hívószámok használóit tekintve vannak, akik 1.) cégünk alkalmazottai és céges telefont használnak, van, aki a 2.) tulajdonosok családtagja, de hívásait 100%-ban magáncélra használja fel, és van 3.) egy vállalkozás, aki a kedvezményes tarifák miatt került a flottába. A flottába kerüléskor, mindenkinek egy nyilatkozatot kell kitölteni, mellyel a telefonszám tulajdonjogáról lemond, és az cégünk nevére kerül át. Nekünk, a használókkal nincs szerződéses kapcsolatunk. Kérdésem az lenne, hogy az egyes pontok tekintetében magánhasználat vagy közvetített szolgáltatás valósul-e meg, illetve milyen áfakategóriát kell használjak a továbbszámlázáskor (mindenre 27%, vagy telefonra 27%, illetve internetre 5%) egyáltalán szükséges lenne-e valamely ponton szerződés a tulajdonjogot is figyelembe véve. Kérem, hogy a pontokra külön-külön válaszolja meg kérdéseimet. A törvény szövegének ismerete tükrében is változó álláspontokkal találkozom, és nagyon eltérőek a vélemények. Köszönettel.

Olcsóbb lett a az országok közti telefonhívás az EU-ban Cikk

Május közepétől a lakossági előfizetők számára az Európai Unión belüli, nemzetközi mobil- és vezetékes telefonhívások percdíja maximum 0,19 euró, az SMS-küldés ára pedig legfeljebb 0,06 euró lehet. Azért, hogy az érintett szolgáltatók minél pontosabban és szakszerűbben alkalmazzák a tavaly decemberben megjelent jogszabályt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztató levelet küldött a szolgáltatóknak a főbb szabályokról, amelyek betartását ellenőrzi is fogja - közölte az NMHH szerdán.

Telefonkészülék vételárának megtérítése Kérdés

Egy cég munkavállalói egy részének cégtelefont vásárolna 120 ezer forint értékben. Ha a munkavállaló a cég által felajánlott készüléket nem szeretné, abban az esetben lehetősége van arra, hogy egy általa választott készüléket megvásároljon, és a cég 120 ezer forint összegű költségtérítést utaljon át neki a telefon vételárába. Adható-e ez a költségtérítés adómentesen, ha a munkavállaló igazolja, hogy az általa vásárolt telefon drágább, mint a megtérített összeg? A költségtérítés feltétele, hogy a munkavállalónak vissza kell fizetnie az időarányos összeget, amennyiben a céget két éven belül elhagyja. A telefonköltség térítését havi 10 ezer forintban állapítja meg a cég, szükséges-e a költségtérítés 20%-a után az szja-t és a szociális hozzájárulási adót megfizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Telefon utáni szja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó telefonszámlája után szeretné elszámolni az áfát, ezt 70-30 százalékos arányban lehet alkalmazni? S ilyenkor kell a telefonköltség 20 százalék része után szja-t és szochót fizetni, kivás cég esetén pedig csak kivát szocho helyett? Egyéni vállalkozó nem dönthet úgy ugye, hogy csak a telefonköltséget számolja el, és nem fizet szja-t, szochót, és áfát sem igényel vissza?

Újra támadnak külföldi számról hívó telefonos csalók Cikk

Csalás áldozataivá válhatnak azok, akik visszahívják az őket megcsengető ismeretlen külföldi telefonszámokat – mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában kedden.

Mobiltelefon-készülék és -szolgáltatás áfája Kérdés

A mobiltelefon-szolgáltatáshoz kapcsolódó számlákon az alábbiak különülnek el mobilszámonkénti részletezéssel, melyeket a lentiek szerint számolunk el: 1. A parkolási költséget bruttó értéken, áfa levonása nélkül. 2. Az internetet nettó értéken, áfáját előzetesen levonható áfaként. 3. Az telefonelőfizetés és -használat díja: szabályzatunk alapján a mobiltelefon-szolgáltatás számlája bruttó 20 százalékában határozzuk meg a magáncélú használatot, amely a munkabérekből kerülnek levonásra költségtérítésként (nem továbbszámlázott összeg). A telefonszolgáltatás áfa értékének a 70 százalékát helyezzük levonásba. Helyesen járunk-e el, ha a telefonszolgáltatás áfa-könyvelésénél figyelmen kívül hagyjuk a 20 százalék magánhasználatot, és a teljes telefonszolgáltatás áfáját osztjuk meg 30-70%-ra? A fenti elszámolás alapján azon mobiltelefon-készülék előzetes áfatartalma, amelyen ezt a szolgáltatást igénybe vesszük teljes mértékben, 80 százalékban, 70 százalékban vagy 50 százalékban vonható le? Mi a következménye, ha a kft. nem vonta/vonja le a mobiltelefon készülékek áfáját? Erre vonatkozóan egy új véleményt olvastam: ami az áfatörvényben nincs tiltás alatt, azt vissza kell igényelni. Aminek a megengedés ellenére nem igényeljük vissza az áfáját, az nem a vállalkozás érdekében felmerülő költség, és így a kapcsolódó szolgáltatás díja (telefonszolgáltatás, mobilinternet) sem a vállalkozás érdekében felmerülő költség, így azok áfája sem vonható le, sőt! mindegyik előző költség társaságiadó-alapot növelő tétel is. Egyetértenek ezzel?

Mobiltelefon-javítás áfájának levonhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mobiltelefon-javítási számlájáról vissza lehet-e kérni az áfát? Köszönettel. Pappné

Telefon, internet továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy vállalkozás, amely flottaszerződést kötött egy mobilszolgáltatóval. A kedvező percdíjak miatt a flottához csatlakoztak a cég alkalmazottai, illetve azok családtagjai is. A készülék az alkalmazottak tulajdonában van, a számlát fizeti a cég. Az ügylettel kapcsolatban több kérdésem is felmerült: 1. Rendben van-e így, hogy a készülék a munkavállalóé, és úgy számolja el a cég a telefont? 2. A családtagoknak a költség továbbszámlázásra kerül, jól gondolom-e, hogy az internetet (járulékos költségként) 27 százalékos áfával kellene továbbterhelni? 3. Mivel a havi számla több mint 30 százaléka továbbszámlázásra fog kerülni, jól gondolom-e, hogy ebben az esetben a telefonköltség áfája teljes egészében levonható? Esetleg van-e valamilyen korlátozás amiatt, hogy nem „klasszikus” továbbszámlázásról van szó például. bérlők felé? Köszönöm a segítséget! Emília

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close