46 találat a(z) taxi cimkére

Nőnek a taxi tarifák a fővárosban Cikk

Július elsejétől drágább lesz Budapesten taxival utazni: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nő a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

Akadálymentesítés a metróban, módosulhat a taxirendelet: ezekről dönthet a Fővárosi Közgyűlés Cikk

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén dönthet 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban több állomás speciális akadálymentesítéséről és a taxirendelet módosításáról, amely nyomán július elsejétől drágulhat a budapesti taxizás.

Taxira kell-e cégautóadót fizetni? Kérdés

Tarifaemelést szeretnének a taxisok Cikk

A taxisok ismételten tarifaemelésre tettek javaslatot a fővárossal folytatott szerdai egyeztetésen, amelyen rögzítették, hogy a későbbiekben a taxisok költségcsökkentését célzó javaslatot dolgoznak ki – közölte Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerdán az MTI-vel.

Taxi-továbbszámlázás áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szálloda rendszeresen taxit hív vendégei kérésére, melynek árát aztán a szállodai szolgáltatásról szóló számlában továbbszámlázza. Kérdésként merült fel, hogy milyen áfakulccsal kell a taxiszolgáltatást továbbszámlázni, mivel a taxisok jelentős része alanyi adómentes. Helyes-e a 27%-os áfa, vagy felveszi a szállás 18%-os adóját? (Én magam a 27% mellett vagyok, de kíváncsian várom véleményét.) Üdvözlettel: Vágner Emília

Koros autóval már nem lehet taxizni Cikk

Januártól csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni, miután lejár a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi idő.

Taxivásárlás (személygépkocsi) Kérdés

Szeretnék megerősítést kérni, abban ha egy kft., mely vásárol egy személyautót taxizásra, ebben az esetben az autó áfája levonható, jól tudom? Személygépkocsival kapcsolatos beszerzések áfája általános esetben nem vonható az áfaja. Kivétel, azaz levonható az áfa – ha igazoltan legalább 90 százalékban taxi szolgáltatás nyújtása érdekében történő használat esetén?

Taxis kft. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. taxis tevékenységet folytat. A személygépkocsi üzembentartója a kft. tulajdonosa más. A gépkocsi üzemeltetési költségeit a kft. nevére kiállított számlák alapján számoljuk el. Kérdésem: terheli-e cégautóadó-fizetési kötelezettség a kft.-t? Válaszát előre is megköszönve. Vadoba József

Itt számítsanak adóellenőrre! Cikk

Pénztárgéphasználatot, számla és nyugtaadás, alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek forgalmazási szabályainak betartását ellenőrzi országszerte a legfrissebb adótraffipax szerint a napokban a NAV.

A horvátok is korlátoznák az Ubert Cikk

Horvátország az őszre tervezett piaci liberalizációig betiltaná az Uber alkalmazás használatát. A horvátországi közlekedési minisztérium az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon – számolt be ma az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva. A horvát közlekedési minisztérium megerősítette a lap értesülését.

Taxisellenőrzések: bírságok, rendszámbevonások Cikk

A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság.

Taxis online pénztárgép használat Kérdés

Taxis egyéni vállalkozó 1 fő alkalmazottal, két autóval dolgozik, így két online pénztárgépet vett. A gépekben rögzítve van a pénztáros neve. Mi van akkor, ha mindkét sofőr mindkét autóban dolgozik? Viszi a gépet magával? A taxaméter viszont az autóhoz kapcsolódik. Ez így szabályos? Bizonylatok: most a taxaméter kiad egy bizonylatot, amit beütnek a pénztárgépbe. Mit ad oda az utasnak? Ha számlát kér az utas, akkor csak az online pénztárgép nyugtáját tűzi bele a számlatömbbe, a taxaméter bizonylatát nem?

Taxi igénybevétele, mint munkába járás költsége Kérdés

Egyéni vállalkozó, aki vak, a munkába járást csak taxi igénybevételével tudja megoldani. Elszámolható költség-e a taxival közlekedés díja, és van-e utána fizetendő közteher?

Taxizás otthonról Kérdés

Bérjellegű jövedelemnek számít-e az a taxi szolgáltatás, amit a munkavállaló azért vesz igénybe, hogy otthonról egy ügyfélhez eljusson?

Taxiszolgáltatás elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. ügyvezetője a munkájával összefüggésben taxiszolgáltatást vesz igénybe, amiről számlát kér a kft. nevére. Milyen adó-, illetve köztehervonzata van az ilyen költség elszámolásának? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékok

Széles Imre

tb-szakértő

Végelszámoló személye

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close