24 találat a(z) tanácsadás cimkére

IT tanácsadás, szoftverfejlesztés, közvetített szolgáltatás Kérdés

Szakképesítés kiegészítő tevékenységhez Kérdés

Adó alól mentes tevékenységet folytató katás egyéni vállalkozó számla- és nyugtaadási kötelezettsége Kérdés

Sikerdíj elszámolása Kérdés

Egyesület számlázási kérdés Kérdés

EU-s adózás Kérdés

Teljesítésigazolás Kérdés

Coachingszolgáltatás Kérdés

Tanácsadás közösségen belül és kívül Kérdés

Szóbeli szerződéskötés Kérdés

Israel Kérdés

Magyar cég izraeli (Moody Roza) cégnél volt tevékenységével kapcsolatos tanácsadáson. A számla megérkezett, hogyan kell könyvelni és az áfabevallásban szerepeltetni? Köszönettel Bakonyváriné

TEÁOR-szám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó tevékenységi kódja 741003 Belsőépítészeti tervezés, tanácsadás, 741002 Lakberendezés, tervezés, tanácsadás. Ezek leírásában nem szerepel a kivitelezés, tehát ha a tervezésen és a tanácsadáson kívül a tényleges kivitelezést is ő csinálja, akkor jók ezek a kódok, vagy fel kell venni más tevékenységet is? Ha igen, akkor az milyen szám, mert nem találtam rá semmit? Köszönöm előre is válaszát.

Adóoptimalizáció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély ingatlanhoz kapcsolódó tanácsadást végezne egy magyar kft. részére (nem ingatlanközvetítés, végzettséget nem igényel). Nagyon magas értékű ingatlanhoz kapcsolódna az egyalkalmas megbízás, ennek megfelelően a díjazás viszonylag magas lenne, kb. 60 millió forint. Kérdésünk az lenne, hogy milyen jellegű szerződést lenne érdemes kötni a kft.-nek a magánszeméllyel annak érdekében, hogy a kapott díjazás után a legkevesebb adót és járulékot kelljen fizetnie a magánszemélynek? A javasolt szerződéses forma alapján milyen jövedelemnek minősül a kapott juttatás a magánszemélynél? Ezek alapján milyen típusú és mértékű adókat, járulékokat kell fizetnie? Válaszukat előre is köszönjük.

Katás egyéni vállakozás – közeli hozzátartozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozást tervezek indítani tanácsadási tevékenységgel. Most olvastam ezt a cikküket, és az ahhoz kapcsolódó hozzászólást: https://adozona.hu/kata_kiva/Kft_ugyvezetoje_kataskent_a_sajat_cegenek_s_0MJ5Q1?FullComment=true Kérdésem: számlázhatok-e katás egyéni vállakozóként a testvéremmel közös kft.-nknek, ahol 50-50 százalékos tulajdonosok vagyunk? (A hozzászólás alapján erre nincs lehetőség.) A tanácsadást önálló tevékenységként, saját eszközeimen és saját telephelyemen végezném, ami eltér a közös cég telephelyétől. Válaszát előzetesen is köszönöm, üdvözlettel: Zsuzsa

Magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó napok lesznek szeptemberben Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és osztrák partnere, a Pensionsversicherungsanstalt a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-osztrák nyugdíjtanácsadó Napokat rendez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs