10 találat a(z) takarékoskodás cimkére

Takarékoskodás váratlan egészségügyi kiadásokra Cikk

Kiemelten fontos a váratlan egészségügyi kiadásokra történő takarékoskodás a hazai munkavállalók körében, ám a valóságban csupán mintegy felük tesz félre erre a célra – derül ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) megbízásából elvégzett országos reprezentatív kutatásból.

Felértékelődik a takarékoskodás Cikk

A bizonytalan gazdasági helyzet ellenére a megtakarítások szerepe felértékelődik a magyar lakosság körében – mondta az OTP Bank Megtakarítási termék- és szolgáltatás menedzsment területének vezetője mai sajtótájékoztatóján.

Kevés lesz az állami nyugdíj, de egyre kevesebben képesek félretenni idős korukra Cikk

Jelentősen nőtt az öngondoskodást fontosnak tartók aránya a magyar felnőtt lakosság körében, ugyanakkor emelkedett azok száma is, akik úgy gondolják, hogy nem tudnak nyugdíjas éveikre takarékoskodni – derül ki a K&H biztos jövő index nevű, negyedévente készülő reprezentatív kutatásából.

Döntöttek az uniós miniszterek: 15 százalékkal kell faragni a gázfelhasználást – Magyarország nemmel szavazott Cikk

Elfogadták az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei az Európai Bizottság gázmegtakarítást célzó javaslatát, melynek értelmében a tagországok kötelezettséget vállalnak arra, hogy a tél folyamán 15 százalékkal csökkentik a gázfelhasználást Európa energiaellátása biztonságának növelése érdekében – közölte az uniós tanács. Magyarország nemmel szavazott.

Nőtt a babakötvény éves kamata Cikk

Februártól 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik a babakötvény éves kamatszintje – közölte Varga Mihály. A pénzügyminiszter szerint a kötvény népszerűségét jelzi, hogy az állománya januárban átlépte a 82 milliárd forintot, ami egy év alatt több mint 40 százalékos növekedést jelent.

Egyre több fiatal takarékoskodik Cikk

Tíz év alatt több mint felével nőtt a takarékoskodó fiatalok aránya: a K&H csoport pályakezdők, 19-29 évesek körében végzett felmérése szerint 2012-2019-ben a megtakarításuk átlagos összege 204 ezer forintról 517 ezer forintra emelkedett, a megtakarítással rendelkezők aránya pedig 34 százalékról 57 százalékra nőtt.

Ennyit tesznek félre idős korukra a pénztártagok Cikk

Az OTP Nyugdíjpénztárhoz 2017 első felében 17 százalékkal többen csatlakoztak, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az új belépők egyértelműen a hosszútávú, kis összegű, de folyamatos megtakarítások mellett tették le a voksukat, a legtöbben 45 év alattiak és jellemzően 5-10 ezer forint közötti havi tagdíjfizetést vállalnak.

Nyugdíjasként miből fog élni? Kevesen, keveset takarékoskodnak Cikk

A 15 országban megkérdezettek 70 százaléka az államtól és a munkaadója befizetéséből várja a nyugdíját és csak 30 százalék kalkulál saját megtakarításával, ez az arány igaz Magyarországra is – mondta Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón Budapesten.

Ezért nem tudnak spórolni a magyarok Cikk

A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra - derül ki egy friss felmérésből.

Takarékoskodás nyugdíjra: a fiatalok nem ismerik a kedvezményeket Cikk

Noha a nyugdíjprobléma a legfiatalabbak számára a legégetőbb, a 26 és 35 év közötti korosztály 60 százaléka, míg a 25 évnél fiatalabbak 62,6 százaléka még egyáltalán nem hallott arról, hogy idén január elsejétől ismét 20 százalékos – évi legfeljebb 130 ezer forintos – személyi jövedelemadó kedvezmény jár a nyugdíjbiztosításra befizetett összegekre. Többek között ezek derülnek ki az Aegondirekt.hu több mint 43 ezer fő megkérdezésével elvégzett legfrissebb kutatásából.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink