3 találat a(z) takarékbetét cimkére

Kamatjövedelem után magánszemélyeket terhelő adókötelezettségek Cikk

A kamatjövedelem az egyik leggyakoribb típusú passzív jövedelemforrás jelenleg Magyarországon, mely a magánszemélyekre és a társaságokra egyaránt jellemző. Kamatjövedelemnek minősül többek között a bankbetétekre, takarékbetétekre kötött szerződés alapján jóváírt kamat, a magyar államkötvények/kincstárjegyek kamata, és az egyes biztosítói kifizetésekből származó jövedelmek.

Viszlát papíralapú OTP-s takarékbetétkönyvek! Cikk

Az OTP Bank október 1-jétől kivezeti a papíralapú betétkönyveket. A betéteseknek nincs teendőjük, a bank a meglévő betétkönyveket továbbra is kezeli, de újat már nem lehet nyitni, és a meglévő betétkönyvekbe nem lehet befizetni – jelentette be a hitelintézet kedden.

Illetékügyek: amikor a NAV visszaadja a pénzt Cikk

Jövő év január 1-jétől rögzíti az illetéktörvény, hogy vissza kell utalnia az állami adóhatóságnak a vagyonszerző számára a megfizetett többletilletéket, ha az idén január 1-jétől hatályos szabályok alkalmazását előíró átmeneti rendelkezés miatt a vagyonszerző több illetéket fizetett, mint amennyit a 2012. évi illetékszabályok szerint kellett volna, és az illetékkötelezettsége 2013. január 1-jét megelőzően keletkezett. Ilyen eset lehet egyebek között, ha az örökhagyó korábban hunyt el, vagy az ajándékozási szerződést korábban kötötték, de később jelentették be illetékkiszabásra). A még folyamatban lévő ügyeket az adóhatóságnak saját hatáskörben kell a vagyonszerző számára kedvezően elbírálnia.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink