6 találat a(z) tőzsdei kereskedés cimkére

Az MNB felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A jegybanki intézkedés megelőző jellegű, olvasható az Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Tőzsdén történő kereskedés utáni adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemélyként évben az interneten keresztül tőzsdei kereskedés folytattam. Ez a tevékenység milyen adóbevallási tevékenységet igényel (önadózás)? NAV elektronikusan elkészíti-e? Illetve erre a tevékenységre vonatkozóan melyek a legfontosabb adózási szabályok (adó mértéke, egészségügyi hozzájárulás mértéke)? Köszönettel.

Felfüggesztett tőzsdei kereskedés Cikk

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

Ismét lehet kereskedni a tőzsdén a NORDTELEKOM részvényeivel Cikk

Az MNB mától visszaállította a NORDTELEKOM részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó eleget tett a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A jegybank ismét felfüggesztette egy cég tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a NORDTELEKOM Távközlési Szolgáltató Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a törvény által előírt rendszeres tájékoztatás NORDTELEKOM általi közzétételéig marad érvényben. Az MNB a kibocsátót egyúttal 5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte.

Bírságot szabott ki és tőzsdei kereskedést függesztett fel az MNB Cikk

Az MNB mától átmenetileg felfüggesztette a KEG, az ENEFI, a TR és az EHEP részvények tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátóknak nincs a közgyűlés által elfogadott (konszolidált) éves beszámolója, s ezért április 30-áig nem tették közzé a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentésüket. A moratórium az éves jelentések közzétételéig marad érvényben. A jegybank az éves jelentés elmaradása miatt a most felfüggesztett négy tőzsdei céget, illetve az éves jelentés közzétételét szintén elmulasztó Norbi Update Lowcarb Nyrt.-t összesen 27 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön rendezése pótbefizetéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Használt gépjármű értékesítésének illetékmentessége

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close