22 találat a(z) túlmunka cimkére

Munkaidőkeret elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kereskedelmi tevékenységet ellátó ügyfelünk szeretne áttérni négyhavi munkaidőkeretes foglalkoztatásra. Munkaidő beosztása két műszak: 08-20 és 20-08-ig. Havidíjas besorolás van. Jól gondolom, hogy a havi elszámoláskor az alapbéren felül ki kell fizetni az éjszakai pótlékot, a beosztás szerint vasárnap dolgozóknak az 50 % bérpótlékot és rendkívüli munkavégzés (berendelés) esetén (nem ad másik szabadnapot), a 100 % bérpótlékot, valamint a munkaszüneti napra beosztott munkavállalónak 100 % bérpótlékot? A 4. hónap végén az összesítés alapján a túlmunkára 50 % bérpótlékot kell fizetni. A havonta normál munkarend alapján járó összes pihenőnapot is meg kell kapnia? Tehát novemberben összesen járna neki 10 pihenőnap? Köszönettel: Minima Kalkula Bt.

Nem aludt egy jelentés elkészítése miatt – belehalt Cikk

A becslések szerint évente mintegy 600 ezren halnak meg Kínában a túlzásba vitt munka következményeként, ami "járványszerű" jelenség az országban - adta hírül a kínai média.

Feketefoglalkoztatás, törvényellenes túlmunka, késedelmes bérfizetés – munkáltatói jogsértések Cikk

Az idei első negyedévben a munkaügyi hatóság 5918 munkáltatót ellenőrzött, és a vizsgálatok során a foglalkoztatók 58 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, míg 2013 azonos időszakában a munkáltatók felénél tárt fel szabálytalanságokat - olvasható a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának honlapján közzétett tájékoztatóban.

Túlórázni kell a munkahelyen? Mit tehet a munkáltató és a dolgozó? Cikk

Gyakran előfordul, hogy a munkavállaló rendes munkaidejében nem tudja elvégezni a kiszabott feladatokat, mert előre nem látott teendők merültek fel, vagy ügyeletet rendel el a munkáltató. Ilyen esetekben rendkívüli munkavégzésről beszélünk. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mikor, hogyan rendelhető el a túlmunka? Mit tehet a munkavállaló, ha a munkáltató nem fizeti meg a bérpótlékot, vagy a törvényes kereten felül kötelezi túlmunkára? Mitévő legyen a munkáltató, ha a munkavállaló figyelmen kívül hagyja a túlórára vonatkozó utasítást, vagy éppen rendkívüli munkavégzés címén a lábát lóbálja az internet előtt?

Túldolgoztató, késve fizető munkáltatók Cikk

Tízből hat munkáltató elkövetett valamilyen munkaügyi szabálytalanságot - derült ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) 10 589 munkáltatór kiterjedő ellenőrzése kapcsán. Az ellenőrzés csaknem 40 ezer munkavállalót érintett.

Írásbeli bizonyítékok segíthetik a pihenőidő nélkül foglalkoztatott sofőrt Cikk

Mit tehet az a tehergépkocsi vezető, aki nem kapja meg az előírt pihenőidőt, s előírt munkaidejének többszörösét kell ledolgoznia? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

A munkajogász válaszol: hogyan lehet meghatározni a munkaidő-keretet? Cikk

Mi módon lehet meghatározni a munkaidő-keretet, s lehet-e eltérő pótlékokat fizetni ugyanarra a túlmunkára? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close